Pölen.
När det blir vår så finns det ett ställe, väldigt nära där jag bor (faktiskt bara några meter eller så) där det ligger en äng. Denna äng har en svackande form, vilket leder till att när snön smälter på våren så bildas det en pöl. En stor pöl.

Ibland har det bildats en pöl, och sen fryst på igen. Då blir det skridskobana. Men i år, efter en massa snö, blev det en rätt rejäl pöl.

Kika själva:

Tråkigt och tragiskt.
Jag kan inte säga att jag är något fan av hockey. Jag finner inte hockey intressant, liksom andra sporter. Jag förstår inte alls det roliga i det. Jag kan förstå att folk gillar det, men samtidigt kan jag inte riktigt känna samma entusiasm.

Däremot vet man vem Sten-Georg är, eller så lär man sig det.

Läste nyss på norrans hemsida att en utav dom avled idag, Sten.

Flaggan vajade på halv stång idag utanför Skellefteå Kraft Arena.

Just ja, bloggen.
Hej på er alla som läser! (Mig själv allt som oftast)

Idag har jag fått hem min beställda kopia av Henrik Dorsins föreställning "Godkänd kvalitetsunderhållning" på DVD.
Och jag har skrattat hur mycket som helst. Önskar jag kunde leka så pass mycket med ord som den mannen kan. Det kan jag inte, men jag är säkert glad ändå, ibland när det faller på. (Hurra, ett rim!)

Fick idag en bloggkommentar i inlägget innan det här (som går att läsa om man scrollar(PS. Endast instruktion för de som inte kan scrolla sedan tidigare)) om att varje inlägg inte behöver vara intressant för att folk ska vilja läsa det.

Jag kände på mig att det kunde vara en dold uppmaning som i ren form kunde betyda: "Lyft på fingrarna och skriv något, goddammit". Men eftersom jag känner människan som skrev kommentaren så förstår jag att det mer är: "Skriv något." Kort, gott, intensivt och kärnfyllt. Som en kortväxt köttbulle med stressrelaterade äppelsyskon. Eller något annat flummigt som är helt ovidkommande.

Om det inte märks så är jag alltså inspirerad av att leka med ord och vara en halvlustig typ. Vette fan om jag verkligen lyckas.

Förhoppningsvis får jag in en del pengar nu i maj, annars så är det nog inte så farligt heller (bara det att jag har ingen tidigare erfarenhet av att leva på grus och gammal snö) men alla pengar är välkomna. (Notering till mig själv: Måste komma ihåg att upprätta ett konto på banken dit folk som läser bloggen kan skänka pengar. Klart slut)

Kanske skulle lagt in en bild i slutet här. Men nej.

(Om någon förstod min humor i det här inlägget, var vänlig hör av er till närmaste Coop-butik. Eller möjligtvis lämna en kommentar)

SMILEY! :D

Lycksele
Efter två timmars bilresa kring 12-tiden idag så var jag framme i Lycksele för att besöka en kompis.

Roligare dag får jag nog leta efter ett tag - det var verkligen skojigt.

Och ja - allt det här är rätt ovärt att skriva och att läsa. Men nu har du läst det! HA!

:D

Gooomorron!
Ungefär den här tiden på dagen stiger jag vanligtvis upp. mellan 09.30-11.00,
om jag inte ska upp tidigare av någon speciell orsak, eller för att jag har bestämt mig för att vakna tidigare.

Igår var jag lite väl hurtig, och dammsög hela huset, hängde ut mattor på vädring, städade badrummet, bäddade sängar....
Jag skulle egentligen fara på gymmet på kvällen, men det blev inget av. Jag får fara iväg idag istället.

Ingen rolig film eller något spel i det här inlägget, men eftersom det verkade dra folk med ett spel så får jag väl antingen göra ett spel eller hitta ett till :)

Harebra!

Susan Boyle
Jag är alltid sen med att berätta om saker, men här VET jag att jag är sen om att berätta.

Susan Boyle ställde upp i Britains Got Talent och överraskade domarna, publiken och folket.

Jag räknade snabbt ihop hur många gånger klippet visats på YouTube(alla olika versioner/channels tillsammans alltså) och det uppgår just nu till 318187820 ggr. 318 miljoner ggr, snabbt förenklat!

Räknar man på hur mycket det är av jordens befolkning, så är det 4,6%. Men tänk då på att 4,6% av hela jordens befolkning inte direkt är småpotatis.

Har ni inte (mot förmodan) sett klippet, klicka på länken:
Susan Boyle, Britains Got Talent

Om detta inte är en signal på att YouTube bör vara fritt, öppet och tillgängligt för alla, så vet jag inte vad. Det är tack vare utveckling och sajter som Google, YouTube och andra som folk faktiskt kommunicerar med varandra, oavsett vars på jorden de befinner sig. Vill vi verkligen stänga ner den möjligheten, som vissa myndigheter vill? Eller restriktera?

Snaaaaaart...!
Jag vet inte hur det är med er, men även fast det ligger kvar rätt mycket snö än, så är det faktiskt inte så många veckor kvar nu. För alla som nångång gått skola, och som fortfarande gör det, är det här ett tecken på sommar. Eller - det var det för mig. Kalla mig underlig :P


Speldags!
Eftersom jag sällan hittar bilder eller annat för att avsluta mina blogginlägg, så tänkte jag - har jag något annat än ren text som jag kan bjuda på?

Jag letade lite bland mina hårddiskar och hittade igen ett gammalt flash-spel som jag gjorde när jag pluggade på Medieprogrammet. Var tvungen att byta ut bakgrundsmusiken, men om ni orkar ha den nuvarande igång så har ni nerver av stål, för den är irriterande som ***. Lycka till!

Vad blir eran högsta poäng?
Till kaffespelet

Vattentäkt och funderingar
Jaasi - vi börjar väl med det första ordet i titeln: Vattentäkt.

Kommunen vill alltså genomföra en vattentäkt i närheten av där jag bor. Faktiskt så pass nära att vårat hus hamnar inom det inre skyddsområdet. Vad kan detta betyda då? Jo - det betyder att de som bor inom det inre skyddsområdet måste iakta en hel del miljöregler för att säkerställa vattnets renhet och så. Helt enkelt - vissa grejer får vi inte göra för att andra ska få rent vatten. Låter väl enkelt?

Jo. Men det låter enklare än vad det är. Dels för att hela tiden måste du kunna dessa regler i ryggmärgen så att du inte gör fel, och sen också för att det förhindrar dessutom verksamhet på vissa områden. Och det värsta är att vi har inte sådär jättemycket att säga till om. För kommunen har gett sig *** på att detta ska genomföras, helst nu under lågkonjunkturen dessutom, för att det "skapar jobb" (och blir billigare och snabbare genomfört). Nu ska jag inte påstå att jag är en expert på detta problem, för det är jag inte - men av det jag läst och uppfattat så tycker jag själv att kommunen ger oss kalla handen och bryr sig mer om vattentäkten i sig än om oss som drabbas. Lite som "har du några frågor - kontakta kundtjänst". Och kundtjänsten funkar inte.

Nåväl - nog gnällt om det.

Funderingar var andra ordet (eller egentligen tredje, men det är petitesser) och just nu funderar jag mycket på musikalen eftersom det idag dök upp ett problem kring vem som skall uppföra den. Jag ska inte gå in på detaljer, men jag har en vecka på mig att besluta mig om hur jag ska göra - och jag kommer använda alla dagarna.

Nu väntar jag bara på att ett projekt ska rendera klart i Premiere, och sen ska jag reddga en reklam snabbt. Sen blir det nog sängen direkt. Typ.

Söndagsparty
Ojojojoj. RÖRIGT första program för "Söndagsparty" på Kanal 5, utan tvekan, mycket rörigt.

Men för den som har något slags framtidstänkande så förstår man att det kommer bli bättre redan efter andra programmet.

Detta baseras på en enkel fråga: Hur många svenskar har livesänt en talkshow - från USA?

Lägg till att Fredrik&Filip gjort väldigt lite live-tv.

För att vara ett så häftigt koncept med lite live-ovana människor i, så är det ändå mer än godkänt som första program.
Här kommer en sliten klyscha: Gör det bättre själv. :P

Visst - man får ha åsikter om allt, men man bör tänka sig in i hur mycket som krävs av en produktion av det här slaget. Filip Hammar har dessutom sagt en bra sak i en intervju kring programmet: "Det vore väl ändå själva fan om vi inte fick floppa en gång".

Möte imorgon, om jag inte minns fel. Nu börjar det bli spännande kring min musikal, jag hoppas verkligen att vi tar nästa steg mot färdigställande snart :)

Aldrig mer.
I samma sekund som jag just skrev rubriken, inser jag att jag antagligen kommer upprepa den här händelsen igen och igen.

Fick ett litet minijobb om att filma en fotbollsmatch för några veckor sen. Matchen var idag. Jag tänkte: "Tja - det är ju ändå sol ute, 7 plusgrader...det blir nog bra".

Vinden PLÅGADE öronen, och det gick inte att riktigt hålla fast stativet. Det var inte vind, det var storm. STORM.

Hur matchen gick?
Jodå; 6-1 till det laget jag höll på. Wiehou.

Filmen suger nog rätt hårt. Tappade bort bollen ibland, och det går inte att zooma, filma, hålla fast kameran med stativ, följa bollen och hålla koll på planen samtidigt. Inte för mig.

Nåväl. FÖRHOPPNINGSVIS aldrig mer.

Jodå. Jag vill också säga nåt.
Jag ska också ge mig in i svärmen av alla tusentals (om inte fler) inlägg om Pirate Bay-rättegångens dom.

Läste nyss en rätt intressant kommentar i lokaltidningen om att det nu borde vara fritt fram att dömma vapenhandlare och bilhandlare för allt från mord till rattfylleri. För de vet ju om att det dom säljer kan bidra till detta; vapnen till att nån mördar någon, och bilen när man kör rattfull.

Nu kan det ju låta lite överdrivet, men i det här fallet borde det ju faktiskt nästan fungera.

Vad gör Pirate Bay? De tillhandahåller länkar. Lite som Google. Innehåller dom länkarna skyddat material? Nej. De kan öppna en "kanal" mellan datorer och vissa filer, men likt google finns inte själva sidan "i" länken. Länken LÄNKAR till sidan. Till där den finns. Men själva hemsidan man länkas till finns ju inte på Googles servrar.

Alltså - materialet befinner sig på vanliga människors hårddiskar, inte hos Pirate Bay.

Att människorna sen delar skyddat material är faktiskt inte Pirate Bays del i det hela. Folk kan lika gärna dela oskyddat, fritt material på samma sätt, med samma teknik, men de flesta gör inte det. Vad säger att Pirate Bay har koppling till varje sådan människa?

Man kan ju då säga att "de vet väl att de kan använda tjänsten på det sättet". Jo - men om en vapenhandlare inte vet om att vapnen kan skada någon, då är det väl ändå dags för en snabbkurs i ämnet?

Och om man påstår att "Jaja - men vapnen kan ju användas till jakt eller annat sånt icke-mord-relaterat" så kan man ganska snabbt svara med att - BitTorrent-teknik kan ju användas till att snabbt skicka över filer, till att gemensamt dela filer (denna teknik har använts till detta faktiskt) och man kan ju sprida saker som inte är upphovsrättsskyddat istället.

Så - vilken vapenhandlare blir först till domstolen?

Det trodde jag aldrig.

Jag skrev nyss en kommentar på YouTube om Johan Palms nya singel; Emma-Lee.

Jag trodde aldrig att jag skulle starkt försvara hans sångröst, eftersom den hade sina brister under Idol-tiden.
Minst sagt.

Men det kanske inte var så mycket om hans röst som jag egentligen tjatade. Så här skrev jag:

"Tycker det är intressant att så många påstår sig kunna "höra" om det är tillfixat på sångspåret. Vanligtvis så är inte målet att man ska kunna höra det. Sen är det också så att all sång fixas inte i dagens läge. Om det behövs finns det ändå andra sätt, som t.ex att bara göra fler tagningar.

Jag tror många baserar sitt "hörande" på Idol, och hans feltoner där, mer än att de har superhörsel. :P"

Jag tror mer att jag blev irriterad på alla med "superhörsel". Jag har lyssnat igenom en hel del fixade spår. Jag har spelat upp olika spår för folk och provat det här med om man "hör" eller inte. Vissa tror att man kan höra det. Jo - om någon ljudtekniker är slarvig så går det, men med dagens teknik är det svårt att ens DÅ höra skarvar och fix.

Sen har jag funderat (detta är ett sidospår från Johan Palms låt) på om det är rätt eller fel att fixa sång. Och min egen åsikt är att det är okej till en viss grad, och endast på studioversioner. Studioversioner av låtar är menade att vara den perfekta tagningen, den perfekta/ultimata versionen. Men man får inte överdriva detta till den grad där artisten inte kan prestera en insats live som är åtminstone någonstans i närheten.

Någon annan som tycker nåt?

Fotograf: Peder Bergstrand
Fotograf: Peder Bergstrand


RSS 2.0