Gammalt YouTube-tjoller...
När vi ändå hyllar människor idag (mödrarna) så kan vi också slänga in dessa två klipp. Det översta är taget från Idol, minns dock inte vilket år. En tjej med afrohår som sjunger en liten visa till Peter Swartling. Videon avslutas med orden "Tänk om du hade kunnat sjunga på riktigt, då hade det blivit hur bra som helst" eller nåt, och därför gjorde jag en liten tillfix och tillmix av hennes sång, som syns i klippet nedanför. Glad Mors dag!



Mors dag.
Grattis till alla mödrar därute. Eller sånna som ska bli detsamma! :)

Jag gick och la mig 02.20, och somnade kanske 10 minuter därefter inatt. Vaknade väldigt ofta däremot, och fick somna om. Eftersom det är Mors dag idag så kanske jag och min far borde ha varit framme med kaffe på sängen som vanligt, men jag sov som en stock och skulle antagligen svimmat av trötthet vid första tonen av "Vi gratulerar" ändå (fatta vilken syn..."Vi gratulerar, vi...*flomp!*....*tystnad*....- Gick det bra?") men min far var vaken då morsan vaknade och lämnade blott över presenten. Needless to say så var det kanske inte det mest eleganta. :P

Men jag hurrar och surrar för min mor idag, gör det ni också. (Fast era egna mödrar då, alltså...)

En låt.
Jag är kanske inte riktigt klar med mixningen av den här låten än, men jag lägger ut den ändå.

Alla har slimmat ner sig från förut

EDIT: Ja, det är en egenskriven låt, så kommentera gärna, ris och ros, bajs och kram. Eller nåt :P
Tack till Per W som står för gitarren och gitarrbasen i låten.

Den nya videobloggen, nr 5.
Videobloggen kommer finnas i det här inlägget, så fort den är klarkodad på YouTube.

Other news: Klar med finklippningen av Pelle Svanslös. Nu väntar allt småfix oxh senare DVD-mastringen, men det kommer hinnas i planerad tid.

Lite bilder från ikväll (redigering och jordgubbar med glass. Årets första för min del):



Okejdå...
Så videobloggen kom inte upp på bloggsidan ikväll. Men den är inspelad i alla fall, ska bara klippa den och så. Imorgon ska den vara ute på bloggen, punkt slut :)

Sov gott allihopa!

Tjutande människor i rullstol
Jag vet att jag inte borde skriva det här inlägget. Jag vet att jag inte borde skriva det här.

Jag vet att jag inte ska säga något elakt om tjutande människor i rullstol, för de bär inte ansvar för det. Men när det tjutandet överröstar det man vill höra på scenen, och ingen annan mick är närmare än den som också är närmast tjutandet...då blir det frustrerande som ljudmixare för en liveinspelad teaterproduktion.

Förlåt alla tjutande människor i rullstol. Jag blir bara störd av oljud.

Tack på förhand.


Just det: Nästa videoblogg kommer spelas in imorgon om allt går som det ska, och vara uppe på bloggen imorgon kväll. Hoj!

Fjärde videobloggen.
Jag la upp en fjärde videoblogg här igår...eller inatt.

Först när jag lagt in den på bloggen så såg jag frysbilden som var innan man startade klippet. Försökte ändra thumbnailen, väntade de 6 timmar som YouTube sa att det kunde ta. Sov faktiskt igenom dom, plus några till (för säkerhets skull). Ändrades bilden? Fan heller. Så jag tog bort den och funderade på vad jag skulle göra. Jag tror en del hann se videon innan ändå, men jag lägger upp den här när den har laddat upp klart på YouTube....så får väl frysbilden se sär ut som stryk. Jag välkomnar mina fel och skavanker, tjohej!

Här nedanför väntar bloggvideon, när den är klar:

Den tredje videobloggen.
Synd att videobloggarna tar så mycket tid. Och att jag inte bloggar som vanligt emellan.
Men här är i alla fall den tredje:

Ny videoblogg, efter många om och men.
Här är den i alla fall. Håller den måttet? (Förhoppningsvis gjorde den första det)


Just nu sitter jag dock och funderar på om jag ska publicera en låt här på bloggen. Får tänka på't.

Videoredigering
När man tagit in material från två kameror, ganska detaljerat synkat dom med varandra i datorn, kollat så att allt ljud funkar, börjat klippa i materialet, och sedan upptäcker att all klippning man har gjort måste göras ogjort för att man gick tillbaka ett steg och ändrade en pyttebit i ljudet....då blir man lite less. Hade klippt ungefär halva föreställningen av Pelle Svanslös. Och det måste jag nu göra om. Nu är jag iofs mer föreberedd, men skojigt är det inte. Tur att föreställningen är så pass bra så den tåls att se flera gånger.

In other news: Den andra bloggvideon kommer upp på bloggen inatt...nångång :)

So long.

Pelle Svanlös, igen.
Idag var inspelningen av Pelle Svanslös bokad. Var där extremtidigt på morgonen, och trots det hann vi klart bara 15 minuter innan start. Nåväl - ljudet låter bra i datorn, men det synkar inte riktigt med bilden. Ska fixa både synk och klippning imorgon, är fruktansvärt trött....

Sov gott allihopa!

Short people.
Älskar den här låten. Nu är jag ju inte direkt kort, men om man förstår skämtet med den här låten så förstår man att det inte handlar om korta människor egentligen. Utan om att det inte spelar nån roll hur man ser ut. Synd att alla inte förstår den här låten av Randy Newman (han som skrev musiken till "Toy Story" bl.a.)


Mitt försök till en videoblogg

Kattsmink
Tänkte bara visa två foton som tagits kring det här med föreställningen "Pelle Svanslös". En med smink, en utan smink.

Raska fötter...
Idag blir det lite att hinna med ändå. Fota lite bilder till ett omslag, hinna hem för att tömma kameran, träna (om tid finns) och tillbaka in till stan för att följa med ut och fota igen (då för ett annat projekt)

Snabba ryck hade jag tänkt som titel. Men så blev det inte.

Huromhaver - ha en bra dag, det är ju typ....19 grader ute, med sol :)

Lite foton
Om det är någon som läser min blogg som inte vet om min bilddagboken-användare, så tänkte jag bjuda denne/denna på några foton från den rätt så ny-inhandlade kameran, en Canon EOS 450D

Så här kommer bilderna:

Pelle, jaaa....
Var och filmade lite då teatertreorna (plus Elin, betald känd skådespelerska), spelade först en testföreställning och sedan hade premiär ikväll av "Pelle Svanslös". Alla gjorde bra ifrån sig, verkligen. Kort och gott: Dom var jävligt bra. Hoppas att alla föreställningar blir lika bra eller bättre. Tjohopp.

Glömde dock bort att äta middag, så det blev att äta middag nu på kvällen. Hamburgare, dock. Inte bra att äta när man fortfarande vill tappa kilon, och inte är nöjd med vågens resultat än. Nåväl - ett undantag är ett undantag och det var gott med mat :)

Nu i veckan blir det rätt skojiga saker som sker...imorgon och på tisdag ska det fotas utav bara schoblonkan till en kompis projektarbete. Det kommer bli roligt. På onsdag blir det till att filma Pelle Svanlös, den sista föreställningen. Då ska fanimig publiken skratta arslet av sig så det hörs på film, annars. Sen på torsdag blir det att redigera fotona från torsdag den här veckan, och de andra från måndag och tisdag.

En kort fråga (som nu officiellt vänder detta till en tragisk blogg):
Är det ovanligt att leta igenom sin telefonbok på mobilen, och inte hitta EN enda människa som man bara kan prata med? Som inte undrar varför man ringer, vad man vill, vilket syfte man har, och att man ska svara snabbt?

Lördag kväll.
Ja, vad har hänt ikväll....ja....jag var på Canalen en stund, och såg naturligtvis sedan NORGE VINNA EUROVISION SONG CONTEST 2009!

Jag vet, jag vet. Sverige hamnade på 20:e plats typ, men jag anser att Norges låt var helt klart värd vinsten.

Slutord: Grattis Norge, ikväll är det verkligen er tur att festa! :)

Pr works!
Att berätta om sin blogg via telefon eller Apberget verkar ju funka, om man kombinerar det med ett spel!
13 unika besökar, wiehou! :)

Det är ju jättemånga! Nu börjar blogglivet på riktigt, folk läser den ju, de tycker om....MIG! Eller nja. Men spelet var lite småskoj. :)

Idag är det soligt ute, men inte så varmt. Har jobbat med reklam idag, och nu när jag kom hem kom jag på att jag har två obetalda fakturor som måste betalas PRONTO. Ena skulle varit betald 8 maj, och den andra den 11 maj. Så det ska göras nu. Sen ska jag vara lite nostalgisk en stund här på eftermiddagen, med lite filmer och bilder och så.

Hoppas ni har en bra dag!
Hejrå!

Det nya inlägget med spelet. (Som utlovat)
Detta spel som jag nu länkar till, det gjordes av den händelsen att jag blev lite smått irriterad på en smiley som en kompis överanvände (om jag minns rätt). Nu ska jag inte name-drop:a här, men spelet heter Ninas Spel (wow - intelligensnivån höjdes men en halv halvprocent. Sådetså) och går ut på att man ska jaga efter smileyn, klicka på den, se hur den dupliceras till ytterligare en och sedan fortsätta jaga för att få så många som möjligt kvar när tiden är slut.

Btw - spelet är med flit gjort för att irritera skiten ur spelaren. Smileyn skrattar varje gång man missar, och musiken i bakgrunden går inte stänga av (såvida man inte tar till andra åtgärder)

Happy Gaming!
(Om ni får nåt bra resultat, lämna en kommentar!)
Ninas Spel

Äntligen en spricka!
Nu kanske titeln låter lite underlig, och tro mig, om ni läser vidare så kommer ni förstå att det nog är ännu mer knasigt än bara titeln. Titeln kanske t.o.m. ter sig normal efter ni läst texten :P

Om jag tycker att en människa är attraktiv på något sätt så blir jag nyfiken på den människan. Det behöver inte vara intresse av förälskelsesorten alls, utan oftast bara nyfikenhet. Men där tar vänskapen mellan jag och min hjärna slut. Hjärnan säger att det visst är något speciellt, medans jag säger NEJ, för jag vet av erfarenhet att det inte är det.

Och så pågår det, ända tills man hittar en spricka, något som gör så att nån utav mig eller hjärnan vinner. Den här gången vann jag, mohaha.

Och nej, jag har inte personlighetsklyvning, men visst vore det roligt att ha det? :P

Adjö :)

(En utav de mer underliga och fula bildkompositionerna jag gjort)

Mjorå.
Fler och fler gånger under tiden jag tappat i vikt har jag stått framför en spegel (en narcissistisk händelse följer) och faktiskt tyckt om spegelbilden som kikar tillbaka. Det är inte alltid det varit så.

Dels beror det på att jag ser att jag gör framsteg, men också tack vare lite stöttning för något år sedan. Och nu mår jag bara bra, rätt ofta. Nu är det få stunder som faktiskt är dåliga. Ett av dom finns här bloggen, då man kan märka att jag är på ett dåligt humör. Men det brukar svänga om rätt snabbt.

Jag har lärt mig att släppa saker, om dom inte är viktiga eller tillför mig något. Är det något som varken blir bättre eller sämre för att jag tänker eller funderar på det, och som dessutom inte gör något för humöret eller självförtroendet, så försöker jag släppa det.

Nu blev det här ett väldigt seriöst och rätt anti-jantelag-iskt (?) inlägg. Men ni stackare som ändå läser bloggen: Håll ut. Jag ska lägga upp ett till spel snart :)

Sådär lagomt mysnöjd.
Ibland blir jag rätt nöjd med saker jag gör ändå.

Musikalprojektet är jag ofta tudelad om, men brukar sluta med att jag tycker om projektet och tycker att det är värt allt jobb.

Men ibland jag gör lättare saker. Som att byta bakgrundsbild på datorn. Medan andra har katter, hundar, sina respektive, bilar, tåg, porr eller annat som bakgrund på skärmen, så använder jag min bakgrundsbild för att organisera ikoner och program.

Kika på bilden, även om inte ikonerna är där, så är den rätt najs...

Told ya
"Söndagsparty med Filip och Fredrik" är avsevärt mycket bättre nu än vad det var i första avsnittet. Som jag väntat mig dessutom, för det mesta har varit nervositet och teknikstrul.

I kvällens program lyckades i princip allting. Ett litet glapp och lite feedback när de körde livelänkar från Stockholm, via New York, tillbaka till Sverige igen. Men annars helt fantastiskt snyggt genomfört och planerat.

En helt sanslöst ful tatuering, Ms. Piggy (!), Zach Braff, och en liverappande Petter gåendes längs gatorna för att sedan gå in i studion, medans rappen fortsätter. Och släng på en viss James Lipton från "Inside the Actors Studio", intervjuandes Micke Persbrandt.....det är fan underhållning. Det är planerat och strukturerat.

Har ni inte sett avsnittet än, så läggs det säkert upp på Kanal 5:s hemsida inom en snar framtid.

Fasen alltså....håller dom det här måttet, eller därikring de följande programmen, så skulle jag inte höja på ögonbrynen om tittarna ökar kraftigt och Kanal 5 pratar om en ny säsong, trots pengaforsen som programmet kräver.

Sent.
Jo, nu är det sent.

En kompis börjar säkert jobba snart, han jobbar natt nämligen.

Varför har jag en smygande känsla av att något viskas bakom min rygg hela tiden? Och varför känner jag att det som vet inte säger något? Paranoia?

Får inte ut nåt vetttigt av det ändå. Får låta det vara.

Och vad är dealen med att alla antingen låser sin blogg eller tar bort den? Eller flyttar, eller stänger eller annat? Skaffa en blogg för att skriva i den. Lås den om ni vill.

Näe. Gnällmonstret är framme. Dags för sömn, godnatt.

Nu är'e gjort!
Idag var det dagen.

Idag skulle jag lämna ifrån mig manus och låtar från musikalen för att se om någon musikare ville ta del av det.

Och jag vet inte så mycket mer än att jag gjorde det bästa jag kunde av min presentation, i alla fall försökte. Så oavsett vad så är jag i alla fall nöjd med den.

That's all for now. See ya'll.

Fri kunskap?
Nu är jag igång kring det här med copyright, upphovsrätt, piratkopiering och internet igen.

Alltså - jag skulle vilja ha ett svar, ett väldigt enkelt och kortfattat, ÄRLIGT svar av politikerna som vill driver frågor som ACTA, FRA och IPRED (med mera). Vad är det som är så skrämmande?

Dessa lagar kommer, förutom att inkräkta på den personliga integriteten (som för övrigt några i min umgängeskrets såg väldigt lätt på, om jag inte missförstod), också bidra till att internet blir mindre fritt.

Investerare ser väldigt trångsynt på internet, enligt mig. "Det är en ny marknadsföringsplats". Njae, skulle jag vilja påstå. När internet föddes var nog fan inte idén att det skulle bli ytterligare en kanal för skräp, dåliga produktioner och allmänna säljknep. Det var nog inte tänkt att när mail uppfanns, så skulle alla mailboxar kunna fyllas med spammail och nyhetsbrev som inte en jävel läser. Det är ingen ny marknadsföringsplats heller. Internet har bara funnits med under ett par tiotal år nu, men under den tiden så har det utvecklats från en sak som få hade tillgång till, till något som många har tillgång till och kan använda.

Internet är ju först och främst, som jag ser det, en enorm mötesplats. Aldrig förr har världen varit så liten. Eller? Jag menar - istället för att ringa ett dyrt utlandssamtal kan man idag använda Skype över internet för att dessutom också kunna SE den man pratar med. Gratis, förutom internetavgiften. Inte per minut och startavgift som på telefon. YouTube har tillåtit människor att visa sitt liv. Eller visa en elefant som skiter grönt slime. Vad som helst - för man ville visa det, för någon eller några.

Läste nånstans att YouTube funderade på att börja ta betalt. YouTube är visserligen störst än, men att ta betalt är verkligen att skjuta sig själv i foten enligt mig, för tänk er - flera andra tjänster som erbjuder i princip samma funktioner, fast gratis. Varför skulle man betala för YouTube då? Jag vet inte om er, men jag skulle ganska snabbt överge YouTube.
Jag vet att det kostar att underhålla sajten, men med tanke på all reklam som pumpas ut på sajten, överallt, så är det nästan underligt.

Till piratkopiering:
Har läst på piratpartiets hemsida om vad de jobbar för och står för.
Och allt verkar väl egentligen rätt intressant och okej för mig, men samtidigt vill de driva igenom frågor kring upphovsrättens bestämmelser och hur länge ett verk är skyddat, och de åsikterna stämmer inte in i mina tankar. Jag är också en upphovsman, och jag vill att det jag gör (även om jag inte tjänar pengar på det) inte ska kunna tas ifrån mig efter bara några år, för att göras om helt av någon annan klåpare som sedan gör det till "hans". Det är mitt arbete, som den personen då åker snålskjuts på. Åka snålskjuts kan vilken amatör som helst göra, det krävs inte nån enorm hjärnkapacitet för det.

Tillbaka till början: Vad är det som är så skrämmande? Internet - med piratkopiering, YouTube och Skype, är fortfarande i sin linda av vad det skulle kunna vara. Ta den här bloggen som exempel. Ett forum där man får uttrycka sig, där man får säga något OM MAN VILL. Man har tillgång till andras kunskap via internet också. Andras livserfarenheter.
Vad är det som är så skrämmande med fri information, fri kunskap?

Man brukar ju säga att de som var lättast att värva till en religion förut, det var de som inte kunde läsa eller skriva...

RSS 2.0