Bio, ENSAM?!!
(Detta ska läsas med sarkasm drypandes ur mungipan)
Ja gode gud, vilken hemsk situation.

Aja...kolla in videobloggen dårå, så fattaru...


Gott nytt år!
Ja, eller....snart är det ju det. Inte riktigt än. Vänta lite, lugna ne dä. Vi är i Sverige nu. Då firar man inte i förväg eller i onödan. Ska det vara roligt får det vara det på en bestämd tid :P

Massa god mat väntar mig och min släkt ikväll, det har pågått matlagning här i hemmet sedan ett-tiden idag ungefär. Och min syster har gjort två bärpajer, av den sort som är så himla gooood. Ja, se där, till och med 4 O:n, det borde ge er en bra bild av hur gooood den är.

Näe, nu ska jag byta om, ringa människor och ta det lite lugnt inför kvällen. Hejrå, syns nästa år!



Glömde du inte nåt?
Ja. Nu har jag sett "Avatar" på bio. Och den är värd alla pengar som den kostat att göra. Den är awesome. Alla andra har redan sagt allt som behövs sägas om den filmen, så jag sätter punkt här. Punkt.

Efter filmen sprang jag till en iskall bil. Den hade stått ensam och utan möjlighet till motorvärmare i -20. I tre timmar. Så den var iskall.

Jag kör en Toyota. Den klarar inte av att visa temperaturer under -30, eftersom då får den blackout och blir blank. (Ja, vi har provat en gång. -30 men inte lägre)

Man sätter sig i bilen, vrider om nyckeln hör hur motorn sakta, sakta, saaakta masar sig igång, och plötsligt surrar varmt och glatt igen. Bilen har totalt glömt bort att den inte ska vara van vid kylan, och att den startar utan problem i -20. Jag gillar den bil jag kör. Och då spelar det ingen roll egentligen vilket märke det är. Så jag är nog en svag bilnörd, som skiter i märken. :P

Julblogg-tiden är snart över. Designen ska ändras igen. Undra bara till vad. Men det löser sig. Nu slutar vi med korta meningar och gör något annat för en stund. Gonatt.

Låttips.
Nu är jag inte mer musikkunnig än de flesta. Antagligen mindre. Men hursom helst - en del lämnar ut massa spotify-länkar via sin blogg så man kan få lite låttips. Och det är det jag tänkte försöka mig på i det här inlägget, med skillnaden att jag ska också hitta låten på YouTube för de som inte har Spotify.

Första:
Jag är ingen countrymänniska, men har som med all musik inget emot genren. Och den här fastnade jag för, för den har en ganska intressant text tycker jag.
After Shave & Anders Eriksson – Countrykillen
Och Youtube-länken:
http://www.youtube.com/watch?v=WYXJ1FN0dB0

Andra:
Maria Arredondo – En Stjerne Skinner I Natt
Det är själva låten, inte artisten som är det viktiga. Men hon gjorde den finaste versionen jag hittade på spotify. Låten är på norska för den som undrar.
Och YouTube-länken:
http://www.youtube.com/watch?v=UPQt63i-GG4
Och för den som vill höra på svenska:
Carola – En stjärna lyser så klar
http://www.youtube.com/watch?v=q8y8YZ51xy0

Tredje:
Stephanie D'Abruzzo – There's a Fine, Fine Line
En ganska fantastisk låt ur en ganska sitcom-artad musikal.
Och YouTube-länken:
http://www.youtube.com/watch?v=PTFI9sQdpGo

Gnällvisa
Jag var på väg att göra en videoblogg. Hade allt filmat och klart. Sen satte datorn stopp för allt, tog död på glädjen. När man tankat in allt materialet till datorn så var 1/3 utan ljud och i dubbel bildhastighet. Då sket jag i det :P

Det jag tänkte säga i videon var att det har varit äckligt kallt de senaste två dagarna. En liknelse för folk som flyttat söderöver: Vilken tjej som helst skulle ha kunnat sparka en kille i skrevet, och killen skulle ha svarat: "Hej! Vad vill du då?" ungefär.

Sen tänkte jag också berätta att jag funderar på att göra en svenska för amerikaner-kurs på youtube. Jag vet att man verkligen får en enorm kritikerkår när man gör sånt (iochmed att Sverige ändå har någon miljon invånare, right?) men jag tänker försöka göra det på mitt sätt, så länge som jag finner tid till det.

Avslutningsvis och inledningsvis (titeln alltså) pratade jag om att alla gnäller på vintern och julen nuförtiden. Alla har dessutom argumenten att vintern är kall och blöt. Okej - jag gillar vintern - men jag är inte någon jäkla sadist som gillar kallt och blött för det :P

Men julen får ofta mycket skäll, däremot så undrar jag om allt är befogat eller om människor bara vill skylla ifrån sig på något som dom själva bär ansvar för.

Och eftersom alla gnäller, så tycker jag att jag får gnälla tillbaka lite, med en liten satirisk och sarkastisk gnällvisa. varsågoda:
Gnällvisan

Fightandes i motvind
Ikväll går blogg.se riiiiktigt segt. Nåväl.

Hela dagen i princip har varit arbete åt Bröderna Henrys, a.k.a Lövångersrevyn. Både fotat och filmat under dagen, ute som inne, men som tur var - mest inne :)

Allt är ju lite småhemligt, så avsevärt mycket går inte säga om detta, men annars har dagen också innehållit doften av en gammal rullbandspelare. Och jag säger bara - alla som är LP-fanatiker och anser att det är så "retro": Testa en rullbandspelare. Där snackar vi kult!

Fick via ett rullband höra en historia om ett band som spelade i regn och blåst, med 1 plusgrad en midsommarkväll. Bästa citatet: "När den gröna lampan lyste var he bara att spela".

För er unga som inte vet vad en rullbandspelare är, så ser den ut ungefär såhär:

(Naturligtvis fanns det olika modeller. Den jag har lyssnat på idag ser inte riktigt ut såhär)


Little shop of horrors
Ikväll var det inspelning av en låt från ovanstående film/musikal. Och det blev MYCKET bra. Två duktiga sångare - Michelle och Jens - kom hit vid halv sju-tiden och spelade in.

Låten var "Suddenly Seymour", fast med svensk text. Det är INTE en helt enkel låt alla gånger, men den klarades av på en kväll, så det är bra jobbat. :)

Näe, nu väntar sängen. Ska upp och fota imorgon klockan 10. Det ni.

Godnatt! :D


Ja, det är måndag morgon...
God kväll på er alla. Långt inlägg nedan, trötta läsare varnas.

Jag sa ju att jag skulle skriva ett inlägg varje dag nu under julen, eller åtminstone försöka, så here gås.

Dagen har bestått till 60% av att redigera foton. Jag trodde aldrig att det skulle ta så lång tid som det gjorde. Därav är min lön också mindre än beräknat. Tanken var: Foto 2h, Redigering max 1h. Nu har jag suttit och redigerat lite fler timmar än en, kan jag säga :P

Men jag ska inte klaga, det är vackra människor på bilderna, så det underlättar ju. Fast å andra sidan är de flesta människor vackra. Nåväl.

Idag har jag också funderat på det här med tomtar på stan och i skyltfönster. Varför ser alla tomtar antingen elaka, fulla, trötta, dryga eller hämndlystna ut? Jag går förbi inne på Vintergatan och ser en tomtedocka som ser ut som att den kommer somna inom en sekund (ögonlocken på dockan hängde som om han vore drogad), broschyrer med evil santas i bakgrunden på (se tidigare bloggfilm om detta), reklam på internet som skojar friskt med tomten, e.t.c.

Nu är det ju liksom ingen match att driva med tomten. Alla kan göra det, det krävs inte ens mycket fantasi. Det är som att det är roligt att skoja för att det är en symbol, men det är det ju inte längre, och då blir det ju bara fantasilöst liksom.

Kan låta extremt barnsligt och naivt, men jag tror att det är lättare att skoja om jul, vinter, snö och tomtar än att få ett barn att tro på tomten, göra det bästa man kan av vädret och inse att inget går fortare för att man neggar ihop över det.

Avslutar med en bild. En kompis frågade mig vars färgerna i vintern var. Jag anser att dom syns på den här bilden:


Jul, jul.
Nu har jag bytt design. Och det tog ett tag ska jag säga er :P

Jag är en julmänniska, och när jag dessutom gjort om andras bloggar till vinter så kände jag att jag nog borde sköta om min egen också till viss del. Jag ska också försöka vara duktigare på att blogga nu i december, med målet satt på ett inlägg per dag. Så håll tummarna, nävarna, eller knäna.

När man håller på med en motsträvig blogg däremot, då blir det väldigt många testvisningar av ens blogg. Och då blir statistiken för dagen rätt missvisande. Den ser ut ungefär såhär:


La upp lite foton på facebook igår från när jag hade bakat lussebullar, såhär såg dom ut alltså:







Och avslutningsvis, en liten mysigare bild, även den med lussebullar:

RSS 2.0