Vinnare utsedd.
Ett rätt svar får duga. Det är segt att tävla med en halvt obesökt blogg :D

Rätt svar på vars musiken är ifrån är alltså från "Casper" (1995).

Slut på meddelandet :)

Ledtråd numero 2
Den mest kända repliken ur den film som jag söker i tävlingen är:
"Can I keep you?"

Nu tycker jag egentligen att det blev lite väl enkelt, eftersom alla kan googla, men ändå :P

Ledtråd!
Okej, kom igen nu. Några har varit inne och kikat i alla fall :P

En ledtråd: Det är musik från en film. En film som kom ut för 14 år sen. Det är så man ryser.

Kom igen nu. Gissa! :)

Tävling!
Detta är den första, och kanske enda tävlingen på denna blogg. Kanske får jag inga rätta svar, kanske överröses jag av rätta svar, vem vet. Har inte kollat senaste tiden hur många som läser :P

Okej, tävlingen:
Nedan finner du en länk till en ljudfil. Melodislingan som spelas i den ljudfilen är en av mina absoluta favoritmelodier. Det är ett utdrag, förstås - men varifrån kommer den här melodin?

De 3 första rätta svaren vinner faktiskt ett pris mer än äran. Jag tänker inte säga vad, men jag lovar att det faktiskt är ett pris, och inget löjligt fuskpris liksom.

Varsågoda:
Vad är det här?

Jag är sjuk.
Och jag lyckas med konsten att få en förjävlig frysbild på YouTube för andra gången i rad. Jag tror att kriget mellan oss två inte är långt borta....

Tårta och bad
Vilken fin rubrik.

Tänkte döpa inlägget till något liknande, ni kommer förstå om ni läser vidare.

Tårta står för att vi idag åt tårta här hemma. Mor min fyllde år, så pappa lagade middag och jag dukade bordet och fixade runtikring, hade dessutom kommit ihåg att köpa en present (ja, jag vet att jag borde skämmas om jag glömmer sånt, menmen.) så det var väldigt trevligt. Vädret idag var också perfect.

Såhär såg tårtan ut:



Bad står för att jag var och simmade+badade med en kompis igår.
Däremot måste jag säga att det är smått oroande att jag och en kompis åker iväg och badar på Eddahallen, varpå nästa dags rubrik i Norran blir:



Med andra ord: Inlägget kunde lika gärna ha hetat "Tårta och kiss", men det lät väldigt osmakligt....tycker jag.

Nuskajagvaracoolochskrivaihopordenirubrikenfördetgörallaandra
Har ni märkt det? Väldigt många använder sig av ord från en låt eller något annat citat, och så skriver dom det som rubrik, antingen ihopskrivet som ett ord, eller som vanligt. Underligt. :P

Har under kvällen skruvat isär en bokhylla som stått i mitt rum under en herrans massa år. Ranglig har den varit hela tiden, men det kändes ledsamt att skruva isär den ändå. Den är ett minne. Min pappa byggde den för övrigt, men har aldrig stagat upp den eller gjort något mer med den. :)


Såhär ser mitt kontor ut nu alltså:


Hann även med att fota lite med Donka i helgen, här är lite bilder från det tillfället:

Lugn helg.
Ja, det kan man verkligen säga. Lugnt och skönt, bara lite hemsidesdesign och lite experimenterande med php. Jag har känt mig rätt slö, om jag ska vara ärlig. Menmen.

Premiär var det ikväll för "Här är ditt liv" på SVT. Bra start, även om det var lite småsegt nu i första programmet. Men med tanke på att det är ett premiäravsnitt av en ganska gammal programidé, så är det mycket bra. Inte för att säga att programidén är sämre för att den är äldre, tvärtom, men om det gått så lång tid mellan då och nu så kan det vara lite ringrostigt, även för en väldigt duktig programledare (Ingvar Oldsberg).

Nåväl, nåväl.

Fick själv lust att göra något av mina egna små programidéer, men det får vi se om. Just nu vill jag få klart annat :)

Hoj!

"När börjar grisfesten?"
Hej allihopa...eller "Hejalopa!" som Blondinbella skulle sagt.

Ikväll hittade jag ett helt fantastiskt klipp från årets Idol-upplaga på youtube. Man måset älska denna mannen, även om han inte går vidare. För er som inte sett det som är innan så berättar han allt om sin musik-karriär, hur han har lärt sig, och gått kurser, och fått diplom och blivit proffs inom det ena och det tredje. Och jag tycker väl inte att man ska le åt andras riktigt jobbiga stunder, men det här måste vara höjden av tragikomisk ironi, typ:

Torsdag. Punkt.
Idol är igång igen, och för första gången känns det faktiskt som att alla har fattat allt. Det är ingen som blir superledsen, de blir ledsna, men verkar ta till sig av kritiken istället.

Sen finns det dom som inte tar åt sig av kritiken alls, men dom gråter inte heller, de räcker fuck you åt juryn och kallar dom för "kukhuven" istället :)

Och juryn är faktiskt redan efter en säsong med i matchen, så att säga. De känns bekväma i sina stolar. Perfekt.

Idag har det inte hänt alltför mycket. Var planerat bad med en kompis, men det blev inställt, och istället så var jag på ett kort möte vid tre idag om ett webjobb. Har suttit ikväll och kodat både på den och på en annan sida, båda bör vara klara snart. Känns bra det med, det är ju inkomster :)

Och just det ja, jag hann med att klargöra en bloggdesign igår, och här är den, för er som vill kika:
Monikas blogg
(och så hoppas vi att hon inte stryper mig för att jag länkar till hennes blogg utan tillåtelse)

Ha det gött!
(Just det. Ingen bild eller video idag. Jag är tråkig, just face it.)

Återigen ett "Jaasi..."
Jag blir bara bestört och besviken när jag får höra mer om hur filmen "Borat" gjordes. Okej att man skojar med amerikaner som lever gott, eller åtminstone ett medel-liv.

Men när man far till byn Glod (som tydligen betyder lera?) och säger att "Hej, vi ska göra en film om fattigdomen i Rumänien" och sen tvingar dom att göra vissa saker (som att t.ex sätta fast en sexleksaksprotes på en gammal gubbe utan arm, eller som att ställa in en ko i ett vardagsrum) för den löjligt låga lönen av ungefär 30-40 spänn per dag....då ska man skämmas. Ordentligt.

Näe. Borat var ingen höjdarfilm innan jag visste det här, orkade inte ens se halva. Nu tänker jag inte se mer av den.


Annat som har hänt:
Idag har det varit ganska lugnt, har fixat med lite animationer, och gjort klart en bloggdesign.
Imorgon väntar bad med en kompis, kanske lite fotograferande, ett beslutstagande och ett samtal.

Och för att avsluta med en bild - jag var i helgen med och filmade in ett inslag till det kommande programmet "Motorliv". Det handlade om vad som funkar bättre på vatten - en snöskoter eller en vattenskoter.

Ni får se resultatet senare i höst/vinter, men här är en bild från i helgen. Läs mer på www.motorliv.tv.

Tisdag. Gdmmit!
Hej på er allihopa, alla......två som läser :)

Har märkt att andra i min närhet är avsevärt bättre på att blogga, så nu försöker jag på nytt att plocka upp bloggen och försöka att berätta vad jag gör på dagarna.

Idag har varit en blandning av träning på gym, köp av film, modellering i 3D och lite genomkik av filmat material till en musikvideo.

Jag vet aldrig hur mycket jag får visa av vissa grejor, men jag har valt att visa lite teaserbilder på det jag gör, hoppas att det lockar folk mer än att de finner det ointressant :)

Har även gjort en julvinjett, så jag har varit tidigt ute. Egentligen gjorde jag vinjetten på eget bevåg, ingen beställning eller så, men det var en bra träning i 3D-reflektioner för mig. Kan komma väl till hands nån gång i framtiden :)

Imorgon blir det att ringa Tekniska Kontoret i Skellefteå, äntligen beställa visitkort för mig själv (har inte haft visitkort sedan företaget startade förra året i mars. Illa, Alexander) och även hinna med att installera en bloggdesign. Förhoppningsvis får jag även besked imorgon om hur det går med mina två stora projekt här i höst. Om dom blir av så innebär det mer inkomster än tidigare, och det är ju alltid välkommet :)

Näe. Nu är det dags att åter besöka farmen. Farmville alltså. Fan att Elin skulle göra mig beroende. Skit. :P

RSS 2.0