Vad i hela friden?
Skulle lämna en kommentar på min egen blogg nyss, och eftersom blogg.se är lite underligt ibland så dök det upp en säkerhetskontroll för att få lämna sin kommentar. Ni vet - en sån där man ser en massa underliga bokstäver och ska skriva dom i en ruta.

Helt okej för mig.

Men är dom seriösa med det här:


Decease earlier?! DÖ TIDIGARE?! Vad menar ni, blogg.se?! HUH?!

Jaasi.



Om inte annat
, så hittade jag nyss ett annat bra YouTube-klipp:


What a pleasant surprise...
Ibland kan man skratta åt de mest märkliga saker. Som t.ex det här:



Se alla 14 korta snuttar på den här adressen:
http://www.youtube.com/user/lfmskelleftea

Cold.
Idag har det återigen varit relativt kallt. 22 minusgrader, så det gäller att klä sig ordentligt om man ska ut. Och idag skulle jag ut och promenera, det hade jag bestämt, så det blev på med en massa kläder och sedan ut och vandra.

Och det var lovely.

Nu väntar sömnen. Imorgon är en ny dag. Godnatt!


Sovmorgon? I helvete heller...
Nej, ska jag få något gjort så måste jag upp relativt tidigt. Därav är jag vaken nu. Vaknade egentligen 07.30, men det tog en stund att göra morgonsysslorna.

Sömnen inatt kom väääldigt långsamt. Alldeles för mycket tankar som snurrade runt. Återigen fick jag dock bevis för att det mesta är mycket mer logiskt och enkelt att fatta beslut om när man fått sova innan. Vänta med besluten till dagen efter, då blir dom oftast mycket bättre och en aning mer genomtänkta.

Nu är det dags för work. Godmorgon!


I den tid vi lever nu
På väg hem från Lycksele i måndags återfann jag en skiva som jag inhandlade medan det fortfarande fanns skivaffärer kvar som såldes cd-skivor, ni vet sånna där platta, runda saker.

Det var skivan "Text och musik" av Knut Agnred, en av medlemmarna i After Shave (som har gjort en hel del produktioner tillsammans med Galenskaparna, förstås). Det är alltså hans soloplatta, och även om inte alla låtar är megastarka så finns det ändå guldkorn, som för mig står ut bland alla andra på skivan.

Detta får bli dagens soundtrack:

Lyssna på texten.
Och för alla musikare därute: Lyssna på den högre oktaven på sången som ligger på under refrängen!

A new day.
Dagen har flutit på med musikskapande och lite betalningar som skulle tas hand om. På kvällen ett kort litet inhopp på ett teatermöte, och sedan var jag tvungen att fara iväg och hämta far min på flygplatsen.

En till slutsats som dragits ikväll är att jag antagligen kan ingenting om teater, men är ganska nöjd med det ändå. Om allt jag hört under denna kväll är effektivt teaterarbete så förstår jag varför det går trögt med föreställningar ibland. Näe. Det ska vara den engelska metoden av teaterarbete.

De läser manus så de kan det utantill. SEN har de endast 3 veckors repetitionstid. Det är effektivitet. Och framförallt en viss teknik. Att man har studerat in sig på det man ska göra, att man sätter sig in, och ägnar de 3 veckorna åt att leva som sin karaktär, att få det att FLYTA, mer än att bygga upp det.

Nåväl. Jag är och förblir en outbildad slyngel inom teater, hallelujah :D

Hittade den här fina låten från i somras. Mysig.


Dagen idag som dagen varit idag.
Idag vaknade jag tidigt. Jag skulle nämligen iväg till Lycksele en sväng för att hälsa på en viss person, så det blev upp tidigt. Två timmars biltur senare är jag framme. Hela dagen har varit fylld av skoj, och som de skulle sagt på en pizzarestaurang i Lycksele: Jag har kramat vackra flicka!

I övrigt så börjar det tighta till sig i repetitionerna för humorföreställningen "Knacka Först" nu, en teater som kommer spelas den 27-28 februari på Västerbottensteatern. I veckan kommer det fotas pr-bilder, övas, diskuteras, stötas och blötas, och jag gillar det. Nu är vi igång.

Nu är jag trött. Sööööömn!


Allmänt gnäll och tjoller

Musik och kreativt stopp.
Ibland så får man verkligen riktigt stopp i huvet när man skriver saker. Det tar tvärstopp i hjärnan och det blir mycket halvfärdiga saker.

Här är en sak som blev halvfärdig innan sommaren 2009:
New Song.mp3



Jag vet inte vad jag ska göra med den. Som ni kan höra så saknar den sång. Och den saknar text.
Några förslag på vad jag ska göra med den?

Annars så ska jag försöka spela in en videoblogg idag, har lite idéer på vad jag ska prata om, och det är nog första gången. Eller ja - förutom en av videobloggarna där jag hade gjort en liten post-itlapp med lite stödord. Men annars brukar jag ha en vag aning om vad jag ska säga, och sen köra. Och det är inte alltid det blir sådär bra.

Nä. Nu får jag ta en paus från allt en stund. Höres!


Amerikanska makeup-FX-filmer
Det finns ett antal av dom.

"Welcome Mrs. Doubtfire" och "She's the man" är två exempel på sånna filmer. Där folk byter skepnad för att se saker och situationer från en annan synvinkel. Och jag är en sådan sucker för sånna filmer, för det plockar oftast fram rätt roliga sätt att se på saker.

Jag vet hur många som inte gillar dessa filmer, men ni är redan registrerade på min "oh-my-god-vilken-moodkiller-scanner", så oroa er inte, jag ser er.

"Welcome Mrs. Doubtfire" är en familjekomedi, men det finns några saker i den som jag tycker har värde oavsett ålder. Ta bara det som exempel att när Daniel klär ut sig som Mrs. Doubtfire så verkar han och hans ex-fru äntligen kunna ha ett vettigt samtal. Dels för att Daniel måste hålla sig i skinnet som sin karaktär, och dels för att ex-frun inte inser att det är Daniel och har gamla aggresioner eller annat ivägen.

"She's the man" är kanske inte den djupaste filmen på jordklotet, men återigen finns det saker att tänka på om man är uppmärksam (vilket de flesta inte är eller vill vara, eftersom det här anses vara en film som är sådär mysig att bara låta flimra förbi ögonen). Lite trassliga relationstrådar, men det finns ett visst mått av genustänk, om än att det kanske inte är stort med Sverige-mått mätt.

Nåväl. Jag gillar filmerna och kommer fortsätta gilla dom. Om inte annat för att det är coolt med effektsminkning. Tar evigheter och blir oftast riktigt bra. :)


Hemmakväll.
Ibland kan jag känna att jag vill ge mig ut och bara göra något. Vad som helst. Att jag har blivit fattig på intryck och nya idéer, nya upplevelser. Då vill man ge sig iväg från hemmet under helgen. Fara till Nederländerna, rida på en gås, dans med vargar - bara något annat än att vara hemma.

Men ibland så är det istället världens härligaste sak att stanna hemma en lördagkväll. Jag kanske inte har så många som håller med mig på den punkten, men det får jag stå ut med. Hemmakvällar kan ibland vara riktigt underbart. Och nu snackar jag inte om myspys-hemmakväll med en film och lite vänner, inte heller ens en myspyskväll med någon man håller nära. Jag snackar om en lugn kväll, kanske lite datortid, se lite tv, men allmänt - INTE GÖRA ETT PISS.

Det är inte så att jag haft en stressig vecka ens. Men det var bara hur härligt som helst med en lugn helg kände jag.

Trevlig helg, hörni!

(Kändes som att den här bilden funkade till texten, trots att jag inte röker.)


Något längre inlägg.
Okej, vi börjar med textmassan så kan en del annat skoj vara i slutet av inlägget.

Hade huvudvärk, så min mor tipsade om att nu när apotekets monopol har fallit så kan man fara till Statoil, så det gjorde jag. Väl där utspelade sig denna konversation (ungefärligt ihågkommet):

- Hej, säljer ni alvedon här? (PS, för er som minns - det kraftigaste pillret jag tar)
- Ja, det gör vi....ont i skallen och feber?
- Nej, bara ont i huvet.
- Drick vatten och gå och lägg dig.
- Har druckit hur mycket som helst känner jag...
- Kroppen absorberar bara behövlig mängd vatten, resten pissar man ut.
- Jasså? Ja...man lär sig nåt nytt varje dag...
- Ja, man lär sig 33 nya saker varje dag.

Jag anser att Statoil anställer kompetent personal. :)

Nu, lite YouTubeklipp:


(Snodde klippet från Monika, så det tackar jag för att hon tipsade mig om :))




Detta är Bo Burnham. Också en favorit.

P3 Guld
Jag borde gått och lagt mig för en stund sen. Men det gick bara inte.

Jag är faktiskt impad av P3 Gulds tv-sändning i år. Det var en riktigt snygg produktion, ovanliga kameravinklar, bra längd på allt, koncist och informativt, roligt...allt.

Jag är exalterad och trött. Här kan ni kika själva:
P3 Guld 2010

Överraskningar
Jag älskar överraskningar. För mig är nämligen det ordet ett sånt man använder i positiva sammanhang, t.ex "Grattis på födelsedagen!" -"Men vilken överraskning!" (typ.)

Det används inte såhär: "Du, vi pissade på din tårta och stampade ihjäl en kanin åt dig. Surprise!" (Surprise är alltså engelska för överraskning, bw's anmärkning.)

Därav gillar jag överraskningar. De är meningen att göra någon glad.
Varför måste folk sabba dom? De är inte av ondo.

Nåväl. Dagens bild (whaaat? Det här kommer jag aldrig orka hålla igång...)

Vaddå, vad sa du? - You have to stop the q-tip when there's RESISTANCE!

 

Åt även min favorit bland kvällsmåltider. (Jag vet...man ska inte äta något stort på kvällen...)(Och Monika gillar inte räkor. Det är alltså det som är på bilden nedan)

 


Mystery revealed!
Ja, det var alltså min kära vän Grabbe som hade skrivit den anonyma kommentaren. Men det var väldigt spännande när man inte visste. När jag nu vet är jag lycklig, glad och stolt över att hon gillade designen :)

Ikväll har jag upplevt en intressant sak. Att se en konversation mellan tre personer, där 2 av 3 inte pratar med varandra, och den tredje är mellanhanden/tredje hjulet i allt. Nånstans är det väldigt humoristiskt, även om man är en del i den konversationen.


Och ärligt talat, om du som känner igen det här läser, hur länge ska vi h ålla på såhär? Jag har all tid i världen, men det var en skillnad mot förut ikväll. Ikväll var första gången jag inte hade svårigheter med att se dig. Jag har fortfarande lämnat en bit av min själ hos dig, och den får du väl behålla, men det känns allmänt underligt att fortsätta såhär. Jag vet vad jag har gjort, och nu äntligen kan jag börja försonas med det själv.

Nåväl. Inget som drog ner min kväll, tvärtom. Nu känner jag mig starkare än nånsin. Det som inte skadar, det härdar.


BTW
- gå in på http://svt.se/2.122647/komedikvall?lid=puff_1854649&lpos=lasMer och kolla in SVT's "Komedikväll". Det är alltså tre nya humorserier som dom visar s.k. "pilotavsnitt" på, och det är vi, tittarna, som avgör vilken serie som vi vill se mer av! :)

You won't bring me down
Åh, första gången jag på fullt allvar använder en bit ur en sångtext som titel, wouhou! Är jag en äkta musiksälskare nu?

However - denna dag har varit väldigt ombytlig. Varit oroad, förbannad på myndigheter, less, slut på energi....och rätt peppad och glad. Lite som titeln säger. Än är jag faktiskt inte död, så jag kan faktiskt ta vara på den tid jag har och försöka göra nåt vettigt av den.

Läste en artikel idag, och jag och min mor diskuterade också kring detta: Hur bra man egentligen har det. Minns inte vad komikern hette, men det var ett klipp från en talkshow där han pratade om hur han hade suttit på ett flygplan och paret bakom hade högljudda diskuterat hur drickan var alldeles ljummen. Han menade på det att man sitter i en ganska bekväm stol, med värme runtomkring sig, man får mat, och dryck, och man FLYGER genom luften i hög hastighet och man behövde inte lyfta ETT FINGER ens!

Det är sånt som får mig att tänka. Det är väldigt mycket man tar för givet. Nu säger jag inte att man ska se allting som HELT OTROLIGT, för det finns överdrifter där också, men att se möjligheter och det vackra i saker är inte svårt. Det handlar om att låta sig uppfatta det. Att vara öppen för att se det som är bra.

Vakna en morgon, och tänk på att du vaknar ännu en dag till en värld som du inte har utforskat nog än, och som inte är slut på överraskningar än...


The anonymous comment
Visst lät titeln som en någotsånär spännande filmtitel ändå? Tillsätt lika delar Tom Cruise och Mel Gibson, släng in Johnny Depp på ett hörn, be Quentin Tarantino att regissera och låt George Lucas skriva manus. Fatta vilken film det borde bli då. Japp - dåså hörni - bara att sätta igång att fixa ihop den filmen, jag går och ser den när den är klar :)

Nejmen - till saken: Jättekul att någon gillade den nya designen för bloggen. Kommer säkert att tweaka till lite detaljer förr eller senare, men jag är ganska nöjd. Det som hade varit roligt dock är att veta vem det var som gillade den. Så om DU som skrev det läser just nu: Skriv under med ditt namn och skriv ett Hej här under :)

Dagen har bestått av lite arbete med olika foton, lite fix med några låtar och att träffa en kompis på Dallas. Trots att jag ska undvika kolhydrater. Inte en bra kombo, men jag tyckte var värt att göra ett undantag.

Dagens låt:
Glee Cast – Defying Gravity (Glee Cast Version)
Glee Cast – Defying Gravity (Youtube)



Jag är en dåre.
Ja. Det är jag ibland.

Idag fick jag verkligen bevis för att begreppet "Lugna ner dig, det löser sig" faktiskt är en mycket bra grej.

Såg litegrann på Idrottsgalan ikväll. Och jag blir lika road och oroad varenda gång. För när det är t.ex Melodifestival, Faddergala, Barncancergala, Idol, Let's Dance, Allsång på Skansen....alla stora evenmang - DÅ hör man skratt om det är något roligt som sägs.

Nu kanske det är ljudteknikern bakom både Idrottsgalan och Fotbollsgalan som är en idiot, men man hör inga skratt nästan. Från tittarnas synvinkel verkar det ju som att komikerna får jobba ARSLET av sig för att få några välmenande fnissningar ens! Är det verkligen så tråkigt på dessa galor, eller saknar idrottsmänniskor humor, eller är komikerna för dåliga, eller är ljudet för dåligt, eller är det bara allmänt fucked up? :P

Nog om det. Över till ett annat roligt moment: Swedbank. Inget ont om banken som sådan, utan snarare mot en liten detalj som jag upptäckte idag. Inne på kontoret sítter det skyltar som säger "Öppet alla dagar 10-18". Varför vill man veta det när man redan är INNE på BANKEN, då de HAR öppet?! Eller är man så pass "klyftig" att man tänker för sig själv "Hmm, näe - här var det öppet, men dom har nog stängt då?" eller "Här är det låst, vad trevligt att dom har öppet även den här tiden!" ?

Småsaker som sagt.

Just det ja....bytte snabbt designen till något mer åt vinterhållet. Min kompis Ludde kommer ha problem med designen eftersom han har så jäkla hög upplösning på sin skärm :P

Enskild firma
Det enda som suger med eget företag är firmafesterna...


Produktiv torsdag.


Avatarer
Har nu gjort ytterligare en Avatar, den här gången på en bild av min vän Simon.

Om de bara inte tog sån tid att göra skulle jag göra en del fler...men när de tar 2-3 timmar är man inte peppad direkt :P

Nåväl, visst blev de helt okej?

Lite a capella


RSS 2.0