Kunde inte låta bli.
Igår köpte jag "Sunes Sommar" på DVD. Och idag kunde jag inte hålla mig - jag var bara tvungen att köpa "Bröderna Lejonhjärta"!

Jag må vara barnslig, men det är mitt sätt att hålla mig ung. :)



Långsökt.
Okej, följ med mig på den här resan nu:
Jag har via en kompis hittat att sommarlovsprogrammet "Salve" sänds igen på Barnkanalen i SVT, och finns även på webben. Detta har betydelse, eftersom det var en del av min barndom. Sen börjar jag söka runt på lite kringliggande namna och ämnen kring just det programmet, däribland namnet Albin Holmberg (som spelade Erik av Pommern i serien, för övrigt). Åhå...han har tydligen bytt namn till Albin Flinkas.

Öhm...okej. Flinkas. Ja, okej.

Okej, vad har han hittat på sen Salve då....oh shit! En hel jäkla del.
Och bland annat denna underbara musikal som jag bara sett 3 nummer från, eftersom inget mer finns på YouTube:




Now that's awesome!!!

Trevlig morgon. Eller inte.

Hahaa! En fot!

"I won't be able to badonkadonk myself"
Okej, först ut: Har ni inte sett den här sidan: damnyouautocorrect.com - så gör det!
Min syster fick tipset via en kompis, och hon visade mig sidan. Och jag grät av skratt! :P

Det handlar alltså om att folk har sms:at och iPhone's auto-korrigeringsfunktion har gett lite mindre önskade resultat, kan man säga...


Ikväll har vi haft kusinerna på besök, och mycket god mat serverades. Så nu lägger vi in två mumsiga bilder på det! (Dock ingen bild på köttet...menmen. Vegetarianer kanske är tacksamma för det. Vem vet?)


Ons dag. Onsdag.
Åhåj. Idag har det varit både hemsideskodning, TV-hjälp, animering, nedplockning av julbelysning och....livet i övrigt ovanpå det. Jag ska njuta av min sömn.


VFX är nördigt och bra.
Jag sitter och ser filmen "Cornelis", som jag även gick och såg på bio, men nu sitter jag och ser den igen alltså. Och jag känner mig väldigt nöjd och road av att jag kan kika på de få sekvenser i den filmen som är större VFX (Visual Effects)- sekvenser, och inse smådetaljer som inte stämmer överens, eller skuggor som faller konstigt eller....ja allt möjligt. Och det känns roande och glädjande, därför det där är i en storfilm.

Och att även där kunna se saker man kan förbätttra - det ger hopp om framtiden. Att man inte är färdiglärd bara för att man jobbar på en stor produktion. Att det finns mer detaljer.


Jo just det. Se "Cornelis" om ni inte gjort det än, alltså. I like it värry matjch!

Litet kaos
Sitter och hjälper en kompis med att försöka få lite videomaterial jag filmat till honom att funka på hans dator. Plötsligt låter det "zwwuuumh..." och hela datorn dör. Min första tanke blir "Jag blir ersättningsskyldig". Min andra tanke blir "Fast vänta nu - den bara dog ju?!". Som många vet så var det ett strömavbrott som släckte ner stora delar av Skellefteå där vid halv fem-tiden.


Det innebar också att TV Skellefteå som jag halvjobbar för ideellt - de åkte rätt ner också. Och att starta upp allting var inte helt lätt. Men nu funkar allt förutom webb-tv:n. Men vad exakt det beror på, det får vi reda ut imorgon.
Hmm....bild, bild, bild.....vi tar den här:


Eksjö
Jag är vaken nu. Av mig själv. Jag är definitivt sjuk.

 

(Den här bilden dök upp när jag sökte på en fri-bild-sida på ordet "sick")

 

Anyhoooo - jag satt och läste igenom lite bloggar och fastnade för några små rader i Monikas blogg. Hon skrev om prov och inlämningar och betyg och (försöker få till en smidig övergång till mina egna tankar här) då började jag tänka på att jag ansökt nu till högskola. En högskola nedanför Jönköping, i Eksjö. Och jag hoppas verkligen i sinne att jag kommer in, för det känns som att den linjen vore en riktigt bra kick ännu längre in i det jag vill hålla på med.

Linjen heter Digital Visualisering, men har två stycken sublinjer kan man säga, varav en heter Digital Compositing. Jag är lat, så här är lite info om compositing: Hieeeyaa!

I övrigt: Förkylningen verkar löpa på fortare än vanligt, och mildare. Yeay! :)

Kan Jang, kan du.
Har idag inhandlat och börjat prova Kan Jang. Och placebo-effekten är nog enorm, men det är skit samma - för mig verkar den funka, och funka rätt kvickt faktiskt. Men det är antagligen så att jag börjat använda den vid rätt tillfälle, innan någon förkylning hunnit bryta ut.


Nån skrev på ett internetforum att Kan Jang kan bota mot vadsomhelst. Det köper jag dock inte. (Inte minst för att tennisarmbåge var en av sjukdomarna den personen radade upp)

Men Kan Jang is the shit. Just nu i alla fall.

Lite meducin.
Jag vaknade imorse och kände det direkt: Min faders förkärlek till förkylningar hade drabbat även mig. Inte egentligen förkärleken till det, men själva sjukdomen hade börjat smyga sig på.
Då kände jag mig såhär:

Men sen kom jag på att jag kan inhandla lite MEDUCIN. (Ja, jag vet, medicin. Men ibland vill man vara en manlig version av Pippi Långstrump, så det så.) Och när meducinen verkar kan man bli gladare och piggare (och nej, nu snackar vi medicin och inte droger av något slag)

Då blir man såhär istället:

Första grillningen för året.
Jag vet att alla andra säkert hunnit före. Men för mig så är detta väldigt mycket vårsommar. Snart är det sommar goddammit.

RSS 2.0