Nu äre sommar.
Monika och Jens var här på förmiddagen och spelade in lite sång, trevligt trevligt. Sen fikade/lunchade jag och Monika på stan, trevligt trevligt. Sen köpte jag jordgubbar och glass till ikväll, trevligt trevligt. Nu kommer det ett bildregn. Trevligt.




 

Jag kanske ska fara och bada. Vi får väl se.


Hej och HÅ!
Good lord. Vars ska man börja? (Detta är en varning för långt inlägg)

Norran skrev en artikel för nån dag sen om att det är rätt fult i Skellefteås stadskärna. De pekade på att det man möts av när man kommer på E4:an söderifrån är det tomma Åsellshuset precis bredvid St: Olovs-kyrkan. Nu skrev de en artikel på norran.se där de gick ut och frågade alla webläsare (höhö, internethumor) - vad tycker ni är FULAST med Skellefteå?

Phhuu....jag behövde bara läsa den raden för att inse att "hå-hå-ja-jaaaa, nu jävlar kommer det rasa in kommentarer". Och nog fan gjorde det det.

Det rasade in kommentarer om torget(what else is new?), Domusparkeringen(hur länge sen var det nu som domus försvann från Skellefteå?), Strandpromenadens betongfundament(kommer det nånsin bli klart, tro?) och hel del andra platser, alltifrån norrböle till torsgatan till anderstorp och moröbacke!

Och som ALLTID när det gäller att kommentera något om eller i Skellefteå, så kan folk inte låta BLI att dra in politiken i alltsammans. För då är det antingen den blåa, eller den lokalt styrande röda sidan som bär FELET (of doom) för att det ser ut som det gör.

En kommentar försökte lätt föreslå att man egentligen skulle försöka med lite mer konstruktiv kritik, och att man skulle försöka lyfta fram det som är bra istället. Anette Novak, Norrans chefredaktör, hävdade att man nog redan försökte med det genom deras kampanj "HUNDRA: skäl att älska bygden". Visst - det är ju ett sätt, men den kampanjen är egentligen ganska förbisedd av många, och dessutom har den INGEN sammanlänkning i tidningen med artikeln om hur FULT det är.

Herregud. (Skit samma om ni är kristna eller inte, det är ett vanligt förekommande uttryck) Kika lite på stan och inse att allt är tamejfan inte skit.


Midsommar!
Japp, nu är det midsommar och solen skiner. Himlen är blå och allt det där.

Igår tog jag mitt första dopp i älven för i år. 13,5 grader i vattnet. För er som inte förstår vilken temperatur det är så kan jag förklara för er: Tänk er att ni stoppar ner fötterna i vattnet och sen dröjer det inte mer än 4 sekunder innan ni är tvungna att dra upp fötterna ur vattnet igen för att det gör ONT av kylan i vattnet. Det mysiga badvattnet var dock helt perfekt, eftersom jag satt och svettades vid datorn precis innan.

Glad midsommar, och detta firas med den här låten:


Why can't everybody just try to get along?


How do you play the guitar?
Hej igen, eventuellt kvarvarande bloggläsare.

Jag är som en ketchupflaska, först kommer det inget, sen inget då heller, och sen rasar det ut ord och meningar från min mun, eller i det här fallet mina fingrar. Så jag varnar på förhand för att detta kan bli ett sjukt långt inlägg. Det vet jag inte än dock - har ju bara hunnit skriva det här än. Några rader.

For iväg på bio nu under kvällen, av ren spontanitet. Försökte få någon att följa via facebook, och när det sket sig och bion närmade sig i tid, då ringde jag Bea och slet med henne för att se filmen. Hon hade inte råd, men det hade jag, så det löste sig ju sketbra.

Vi såg alltså den här filmen:



Jag älskade den och blev rätt impad av den. Gå och se den.

Om inte annat så gav den mig lite mera engagemang, även om det bara är för någon dag eller så. Vi får väl se. Men som sagt - gå och se den, om ni har råd. Bio är lite smådyrt, men ändå rätt värt oftast.

Skönt med en lugn helg.

Photos.
Ja, detta blir ett ganska rent fotoinlägg, där ni får se bilder på min snälla vän Johanna, som ställde upp när jag ville prova min nya reflektorskärm. Jag jobbar på i övrigt med olika projekt, och det går rätt bra just nu. Ska fota ett balpar (alltså bal-par) imorgon, så det blir ju småspännande. :)

Nu, foton:






Halfway down the stairs

 

Jim Henson


RSS 2.0