Tisdag. 30 Mars. Pip!
Idag har jag hunnit med att fota litegrann för en affisch, designa en hemsida, ringa ex antal samtal, börja fundera i nya banor, fått ett samtal om ett kort litet jobb imorgon...ja. Och sett filmen "Harold and Maude".

Och har dessutom hunnit med att fota lite av vädret idag. Dessutom fick jag också med ispålen som bildats under en av hängrännorna på altantaket.

Hoppla! :)


Hej! - Aahh!!!
Ska sova nu. Men här är i alla fall den nya videobloggen:


No, thank you.
Har nyss raderat en kommentar.

Folk som gör reklam för sig själva genom att länka via en kommentar, gör bäst i att inte göra så. Just nu lät jag den ligga kvar under en hel dag, och sen ta bort den nu. Så kommer jag inte göra i fortsättningen. Jag har bestämt mig för att den som medvetet länkar och pushar för sin blogg här utan att jag känner människan eller ens har blivit tillfrågad, kommer att få världens sämsta marknadsföring. Det är nånstans ändå en god gärning, eftersom dom får uppmärksamhet hursomhelst. Men dålig uppmärksamhet är inte alltid bra heller. lagom straff.

Dagen har varit seg, men ändå utmynnat i en låt och att jag hyrt 3 filmer, och lånat 2 till av Bea. Hurra! Såg därmed "Edward Scissorhands" nyss, och naturligtvis, you've guessed it - den är FAN-BLOODY-TASTISK! Yesbox.

Borde sova nu. Men jag vet inte.


Tha night.
Har haft hur kul som helst ikväll/inatt. Kringboende grannar till lägenheten där jag befann mig kommer nog vara lite småpurkna imorrn, menmen. :)

Thänk ju, everyone.

Och så kvällens lilla miniquote(har dock inte med kvällen att göra):
"They're tryin to trick you,
trying to fool you,
but I'm not up for games"


Gnatt!

Fotodag.
Idag har det varit foto för hela slanten....från klockan fyra till kvart i sex ungefär. Det är ju "hela" dagen :)

Och det enda som jag känner är lite synd är att dessa foton ska "förstöras" för att verka vara mer amatörmässigt fotograferade (som om jag fotar professionellt? :P Eller ja....jag har ju gjort några fotojobb så....skit samma, alldeles för lång parantes just nu.), så därför måste jag redigera "ner" dom.

Men jag fick tillåtelse att redigera en bild lite bättre och visa hur det sett ut idag. Så den blir det sista i inlägget. Hoj!

Klicka på bilden för att förstora.

Sooov.
Detta är min favoritplats under en del av dygnet:


Musik.
Idag var det en musik-dag, ohyes.
Hade en kompis här som spelade in en låt, och trots att det tog en liten stund så blev det i alla fall klart och mixat, och lät bra dessutom. :)

Var sedan inne på Klicktrack för att tjuvlyssna lite på Stolen Deer's nya album "And then you left". Imponerande låtar minst sagt, och absolut inget som jag själv skulle ha kunnat skriva. Jag har liksom inte den genren nära till hands själv i skrivandet, men det är häftigt att lyssna på dom som har det.

Dock började jag fundera på om mitt eget inofficiella album kanske skulle kunna gå att säljas via Klicktrack. Det verkar som att man kan få möjlighet att öppna ett konto där om man är bolag ELLER artist, så kanske kanske. Det enda som sen är frågan är om det finns någon som skulle köpa låtarna. Men det är en helt annan fråga.

Nu är det nattinatt. Snark!


Drömma om sommaren som nalkas...

Too much free time.
Tre tecken på att du har för mycket fritid:

1. Du kan utan problem, nästan när som helst, fara iväg och se bio.
2. Du hinner kolla bloglovin flera gånger innan det ens dyker upp ett nytt inlägg.

3. Du har tid att upptäcka att det enda sättet du kan få fram en "järnkäke" på bild är genom att se helt weird ut i övrigt:



Sömn är ju viktigt.
Så jag ska gå och lägga mig alldeles strax.

Imorgon dyker det upp en människa här som ska spela in en låt. En cover visserligen, men hon har varit här och spelat in tidigare så jag vet att det kommer gå bra imorgon.

Såg för övrigt Uppdrag Granskning ikväll på svtPlay, och det var verkligen hemskt att se så pass "flata" människor. En präst som tycker att det är strongt av en våldtäktsman att dela ut blommor till sina klasskompisar, och att det var en fin demonstration....eller att rektorn inte har några som helst svar på frågan "Vad sänder det ut för signaler till barn och ungdomar när vuxna inte tar ställning för ett väldtäktsoffer?"

Det är en skrämmande värld vi lever i, men kom ihåg att förändring startar hos en själv. Starting with the man in the mirror.


Once.
Fick låna en film av en kompis idag som jag alldeles strax ska se. Den heter "Once". Strålande kritik, hyllad till skyarna. Nu är förväntningarna höga.

Å andra sidan ska jag bara se den för att se en viss scen, menmen. :)

JUST DET!
Glöm inte bort att imorgon är det våffeldagen! Mums!


Nöjd liten skit.
Ja. Nu kan jag faktiskt somna och vara ganska nöjd med dagen. Idag har jag haft 32 unika läsare på bloggen. Tidigare rekord var 23. Get it? 23 <> 32

:D

Hursomhelst - detta är stort för mig.

För att inte bara fastna i skryt:
Är det någon annan än jag som undrar varför man lägger ner stor tid och mycket pengar på att forska fram att ett visst slags sjögräs kan få kroppen att ignorera 75% av fettet i mat så att det enbart passerar genom kroppen, så att kroppen alltså får mindre att bearbeta?

Men det är väl klart att det inte finns svältande barn i Afrika. :)


Jag vet. Elak parallell, men ändå.

 

För övrigt så börjar jag känna våren krypa sig närmare. Det börjar töa.


Pianofingrar.
Rubriken antyder att jag har pianofingrar. Det har jag inte, och har aldrig haft heller. Dock skulle det var skönt att få ett par. :)

Däremot så blir jag nött på fingertopparna när jag, som idag, spelar lite mer upptempo-skapelser på pianot. Då blir det att man bara bankar iväg, vilket inte alltid är en bra idé.

 

Annars har dagen gått ut på att tänka ut saker inför nästa videoblogg, vara på ett möte och klippa mig förstås.
Jag tror att kvällen bjuder på vila. Finally.


Before - After!
Om bara någon minut ska jag iväg frisööörn.

Detta är före.




EDIT
Och detta är efter:


Det bästa och det sämsta kombinerat.
Såg alldeles nyss filmen "2012". Ungefär 75% av filmen så satt jag med munnen vidöppen och ögonen uppspärrade i ren förvåning, fascination och förskräckelse.

Det är OTROLIGT kraftiga bilder på ett sätt. Troligtvis skulle det se ut något såntdär om det som sker i filmen verkligen hände. Allt är verkligen top-notch (stockholmarn...) när det gäller det.

Men sen är detta också den mest vedervärdiga film jag sett. När det återstår max någon minut av tiden innan de antagligen kommer dö om de inte gör något - DÅ KOMMER KÄRLEKSÖGONBLICKEN!!!

Det är ENDAST i Hollywood, och ENDAST i Hollywood - som man bestämmer sig för att NU är det en bra idé att säga "Jo, just det älskling - glöm inte bort att jag älskar dig över allt annat. Jag vet att jag inte säger det nog ofta, men det ska jag göra i framtiden och jag lovar att jag ska bli bättre på..."

Vid det här laget hoppar jag upp och ner och VRÅLAR (inombords dock, vill inte störa andra i huset) "MEN FÖR I HELVETE! DU HAR INTE TIIIIID!!!"

:P

Det är den ultimata uppvisningen av det bästa och det sämsta kombinerat.

Sorry att detta blev ett förfärligt skrikigt inlägg. Men så blir det ibland :)


Memory.
Wow. Vilken jäkla dramatisk titel det blev. Okej, funkar.

Tänkte bara slänga in ett lite inlägg för att berätta vad som händer under helgen. "Knacka Först" är i princip klar att brännas ut imorgon, ska bara dit lite behind-the-scenes, och det materialet tog jag in nu ikväll. En del har jag inte kikat på sen det filmades för 2 månader sen eller när det nu är filmat.

Och det är skakigt, det är rörigt, det är flummigt, det är skrikigt, och det är Teater Lajlaa för åtminstone mig. Vi gjorde en egen föreställning, och det är så himla häftigt för mig att kika tillbaka på.


I'm 1 in a million...

Det ligger en annotation på filmen, som inte verkar dyka upp på bloggen (det kanske ändrar sig), men om ni vill förstå en humor-referens nånstans i mitten av videon, gå in på youtube istället.


Vagel.
Ja, jag har en vagel i ögat. Ja, den gör ont. Ja, den har gjort mitt ögonlock uppsvällt och lite tungt.

I övrigt: Helgen kommer spenderas med att göra klart Knacka Först-dvd:n, och det är inte mycket kvar nu.
DVD-omslaget designades igår, och trycktes idag på förmiddagen.

Jag är nöjd. :)


Listor.
Åååh....en del listor är jag så spyless på så att jag vet inte vad.

Men en del andra är nya, och en som jag hittade alldeles nyss var en ren blandning mellan sanningar, halvsanningar och enligt mig rent humoristiskt dravel. :)

Med listor menar jag alltså listor över saker som killar ska komma ihåg, tjejer ska tänka på, vad som signalerar att man är si eller så, och så vidare....

Gjorde ett snabbt urval av de roligaste punkterna på ovan nämnda lista. Dessa SKA bli en videoblogg, fnissade lyckligt för mig själv nyss. :D


Seg och tråkig.
Om folk bedömmer mig via mina bloggvideos, så kanske de tror att jag är en glad, munter och smårolig människa. Och det är väl jättebra, det enda som vore ännu bättre vore om det var sant, hela tiden.

Hela kvällen så har jag varit det som står i rubriken, seg och tråkig. Och när jag är seg och tråkig så blir jag skör och lättirriterad. :P

Ta t.ex en sån sak som mina foton. Jag är den där sortens fotograf som väldigt lätt blir irriterad om någon beskär, roterar, eller redigerar mina foton, efter att jag redigerat dom - såvida de inte frågar mig först.

Så länge jag vet om det är jag lugn, men jag har märkt att jag är oerhört petig med mina foton.

Jag vet att någon/några av mina bloggläsare är fotografer - så om ni inte har något emot det: Hur är ni? Är ni också petiga om era bilder, eller är jag överbeskyddande?


Jobba, jobba, jobba!
Just i veckan är det verkligen lite småstressigt. Skulle vilja hinna göra ytterligare en bloggvideo, men tiden räckker liksom inte till. Det blir för mycket på samma gång. Har ingen faktiskt hur jag ska hinna. Men jag kommer göra det ändå. :)

Om jag därför är lite tråkig dessa kommande dagar, och bara skriver text/bild-inlägg, så beror det alltså på det. Så då vet ni. :)


Livet är en ketchupflaska.
Ja. Eller livet och livet - att driva mitt eget företag under nu två år - det har konstant varit som att skaka fram ketchup ur en ketchupflaska.

Först kommer ingenting.....sen kommer ingenting....sen kommer ingenting igen....och sen rasslar det till och så kommer allt på samma gång! :P

Jag klagar inte, men man får plötsligt väldigt lite tid till övers för annat. Och det är ju lite synd. Men å andra sidan - man tjänar pengar, inte fel.

Fick en till kommentar på youtubevideon idag. Också från en random person. Jag kanske börjar bli kändis nu? Åh, gud så spännande! Nu börjar tha life! YEAH!




Proof.
Här är de två klipp jag pratade om i gårdagens videoblogg:





En rolig kommentar på det sista klippet: "nästa vecka visar de hur man öppnar ett flingpaket"

Rädda Willy
I ett tidigare inlägg nämnde jag ju att jag införskaffat "Rädda Willy" på DVD, så jag satt och såg just den filmen ikväll.

Och för alla som är min ålder +- några år - skaffa den, eller se om den om ni redan har den.

Om inte annat för att det är en fantastisk film, men också för att i alla fall ja får hur mycket nostalgirysningar som helst av den här filmen.


Youtube is my life.

Vårvinter.
Nu börjar ändå våren närma sig.

Jag utlovade ju lite vårvinter-foton i senaste inlägget, så här kommer de:










Tack och adjö :)


Oh, what a lovely day!
Nu ska jag strax ute och gå en promenad, och samtidigt ta med mig kameran, så vänta er lite schyssta vinter/vårbilder i ett senare inlägg.

Skulle fara in och köpa mer minne till datorn idag, däremot så hannjag inte fara iväg innan alla data-affärer hade stängt. Typiskt. Istället inhandlade jag dock "Rädda Willy" på DVD. Om inte annat för att se filmen igen, för nog fan håller den än idag - den var ju gjord på 90-talet :)


Keep on walking
Passande titel, med tanke på resultatet. Ja, ni vet att Anna Bergendahl vann, så det lämnar jag åt sidan just nu. :)

Tänkte bara slänga in lite annat skoj som dykt upp under kvällen:



Som ni ser på bilden här ovanför är alltså alla som är döva, eller som har grav hörselnedsättning, lite smådissade av SVT, eftersom de får uppleva hela tävlingen EN sekund efter. Ajajaj.....detta går ju icket för sig! EN SEKUND EFTER! MY GAWD! :P



Och så fortsätter blogg.se med sina löjeväckande kommentarssäkerhets-meningar. Toweled leader? Låter lite som en dold signal om terrorister XD

That's all folks.

Jag är GAMMAL!

Nu är'e slut!
Japp. Teatern är sedan två veckor tillbaka över. Och det med blandade känslor för mig. Klart att det är skönt att det är över, för det var riiiktigt mycket jobb, men samtidigt - det var alltid värt det.

Idag har jag varit seg, och det börjar tyvärr bli mer och mer vanligt. Dock har jag ett sista knep för att mota bort segheten, men det får vara lite hemligt so far.

Dock är en viktig huvudregel: Världen blir så som du vill uppfatta den.

Du kan se världen såhär:



Eller så kan du se världen såhär:

What to do?
Idag vaknade jag och hade lite ont i halsen. Tänkte inte mer på det förrän på eftermiddagen då smärtan blev mer och mer intensiv. Nu, efter tekopp, Mucoangin, Zyx Citron och en alvedon....nu är det relativt okej i halsen. Men jag hoppas att det blir bra till imorgon, gillar nämligen inte att vara sjuk :P

När man sen har lite halvtråkigt så uppfinner man en fejkad musiktävling för att öva på grafiska designs, hålla sig vid liv liksom.

Så här är en freeze-frame från öppningssekvensen till "Northern Music Festival".



Jag skulle ändå vilja se den tävlingen nångång :)


Kort och tjock
Jaasi.

Fick en liten nostalgi-impuls och letade fram gamla filmer som jag en gång i tiden producerat. Det mesta är rent skräp tyvärr, men det har extremt högt personligt värde för mig. Om inte annat för att inse att jag en gång varit väldigt rund om kinderna, och rätt så kort. Kort och tjock med andra ord. Och nu är jag smal. Typ. :)

Och nånstans mitt i allt det här underliga filmade materialet så måste jag ändå tänka till lite och inse att det inte är jag som är särskilt galen egentligen som gör de här grejorna. De är dom som låtit mig göra det, som låtit mig utvecklas - de är dom som är galna.

Sen är jag nog rätt flippad ändå. Ta t.ex. det nya filmmusikgreppet att blanda sambarytmer a la "Maria" till bilder av ett snöigt fjäll. Ovanligt, typ.

Godnatt!

RSS 2.0