B-vitamin
Jag minns inte vad drycken hette(Nu minns jag efter google-sök: Vitamin Well), men jag såg den mer tydligt nu när jag snabbt var in på en mack innan jag for hem från stan. En dryck med massa b-vitamin typ. Till skillnad från tråkiga innehållstexter hade den en beskrivande historia om hur "du vet, man är på förfest, VIP-migel, efterfest, vaknar upp morgonen efter med orch-fanfarer i huvudet. Den här drycken får inte orcherna att bli skönsjungande små älvor, men det tar bort det värsta trummande. Såvida du inte har hånglat upp en lajvare". Den sista delen är i princip ordagrant återgiven, den om lajvaren.

SÅ gör man mig köpintresserad av en produkt. Humor ftw! :D


Bröderna Karlsson
Fick ett spontan-ryck och valde att gå och se "Bröderna Karlsson" nu på premiärkvällen. Och jag älskade den. Så alla som inte tycker som jag kan säkert strunta i filmen, men de som tycker som jag bör se den. Och för att veta om ni tycker som jag så går ni och ser den och sen vet ni om ni håller med eller inte. Enkelt.

Gå och se den, helt enkelt.

Jag själv var så klart mest fascinerad av de snygga visuella effekterna. Enkla bilduppdelningar till stor del, men för all del - det var snyggt det med.



Ibland händer det.
Ska gå och sova. Nöjd efter en Trästock-kväll.

Det händer saker hela tiden i Skellefteå. Och nej, jag är inte sarkastisk, och nej - jag talar inte om bingokvällar för pensionärer.

Jag är lite less på att vad som någon än hittar på som kan gynna Skellefteå och skapa goodwill - det ska banne mig röstas ner. Möjligtvis förutom Trästock, men där verkar det på något sätt också smyga sig in en massa gnäll.

Och det här är Skellefteås stora problem: "Hitta på nåt så det kom nå folk hit, he händ ju aldrig nåt. Men tro fan int att vi dyk upp och bevittnar de du hittar på. Lägg ner, för fan. He löns int!"

Kan detta dubbelbudskap förenkla sig nångång?

Avundsjuk.
Jag det är jag. Fy fan för alla som har haft möjligheten ikväll att se Melissa Horn. Det missade jag för att jag är här. Men vet ni vad? Jag har det ännu bättre här, på sitt sätt. Jag har fått avnjuta en filmkväll i goda vänners lag, och haft en fin dag på Liseberg dessutom.

Upptäckte nyss hur lätt man vänjer sig vid en rätt fungerande lokaltrafik. Bussen som jag skulle ta hem kom plötsligt inte på utsatt tid. En kvart efteråt är jag och två andra som skulle ha åkt rätt frustrerade. Jag väntade på nästa buss, medan de andra två tog en taxi. Kvittot skulle tydligen trafikbolaget ta hand om. Soft.

I Norrland kan man få vänta bra mycket längre än en kvart om bussen inte kommer.

NU ska jag strax sova. Godnatt!

Köpcentrumet.
Idag så har jag gjort väääldigt lite. Skönt. :)

Under kvällen blev det biofilm, tillsammans med systeryster, hennes kompis Hanna, och Jens&Anton. Vi såg "Shrek - Forever After" i 3D. Lovely. Nördigt som det ska vara med glasögonen och allt. Och filmen är faktiskt riktigt bra, 4/5. Inte lika bra som första filmen, men jävligt nära.

När vi åkt hem med bussen och stigit av, så gick vi, som alla gånger när man klivit av bussen och är på väg mot lägenheten, förbi köpcentrumet här. Och nu ska jag förklara: Det står en stor skylt med bokstäverna "KÖPCENTRUM", men detta köpcentrum innehåller - en pizzeria i ett hörn av en byggnad. Och kanske en massagestudio, systeryster var inte säker. De kollade senast i vintras.

Men i övrigt bor de faktiskt på ett riktigt bra ställe. Man kliver av vid "Gräddgatan". Bra för min syster som är laktosintolerant.

It's gettin' hot in here.
Holy guacamole.

Idag var  jag på stan med Anton, Jens och Mimmi här i Göteborg. Ljuvligt. När jag sedan skulle kliva på bussen hem så hinner jag ta ETT JÄKLA STEG in i bussen, innan jag inser att detta kommer bli en helvetiskt varm resa. Jag skulle höfta att temperaturen var väl 35+ i bussen, PLUS FUKT i mängder!

ALLA satt och viftade med pappersblad, händer, fötter, tånaglar eller armbågar för att försöka kyla ner sig själva. Tack gode gud att jag bara behövde sitta där i 15 minuter.

Nu på kvällen åt vi elgrillade kycklingburgare till mat och nu kikar de två övriga här i lägenheten på "So you think you can dance". Intresset är stort.

Pale blue eyes.
Vaknade, liksom igår, först av alla i den här lägenheten. Mohahaa, eller nåt.

Efter att ha bevittnat hur de två övriga i lägenheten noga studerat alla reklamblad sida upp och sida ner vid frukostbordet, satte jag mig vid en lånad dator och började surfa runt på inter-nätet. Spännande upplevelse.

Idag väntar troligtvis fika med Anton, Jens och Mimmi, och eventuellt grillad mat till middag vid 7-8-tiden. Göteborg är lugnt och fint och jag sover riktigt gott här. Det här är verkligen semester, thank heavens.

Dock har jag ingen kamerasladd med mig. Jag får ta och köpa en så ni kan få se hur fint det är här. För det är det verkligen.

In tha city.

Nu befinner jag mig alltså i Göteborg. Min andra hemstad.

Jag märker direkt när jag är i Göteborg. På planet mellan Stockholm och Göteborg sitter jag bredvid ett göteborgskt par. Kvinnan har just läst färdigt hennes tidning och lutar den nästan per automatik mot min arm. Jag kikar mot henne som "Vad?". Hon säger "Vill du ha den eller?". "Nej, tack - jag klarar mig" säger jag. Det var ändå bara typ 10 minuter kvar till landning, så man hade ingen riktig tid att läsa tidning på.

När jag väl är inne i stan möter jag min syster och vi kliver på en buss som ska ta oss till hennes lägenhet, som hon delar med två kompisar. Jag ska köpa biljett via sms, min syster letar bland skickade sms efter numret: "72....ehm...72...". -"72450" säger killen som sitter framför oss plötsligt.

Imorgon väntar eventuellt Lisebergsbesök och annat trevligt. Vi var på Liseberg nu på kvällen också för att vara med på "Lotta på Liseberg". Dock så var det inte sådär jäkla roligt ändå, så vi gick därifrån. Visst - det var kul att se alla kamerakranar och att steadicamen sköttes av Johan Sandklef (en av Sveriges bästa, om inte DEN bästa) och att de använde en vajerkamera....men sen var det mest att stå i en grupp. Inge kul alls. Och jag tror inte att de som satt på stolar hade så himla roligt heller. Men de slapp stå i alla fall, och det glädjer ju många.

Har dock fått ett svar på varför folk på allsångstv-program som står upp antingen har händerna upp i luften eller rakt ner: De har inget annat val - du är inträngd i en tjock risgrynsgröt, och gud hjälpe dig om du vill ta dig ur den.


Göteborg.
Jag är så nära nu, så jag kan nästan känna det. Äntligen ska jag dit igen.

Nej, jag ska inte flytta (om jag ändå hade möjligheten dock...då hade det varit sweet), men jag ska få fara iväg på semester i en vecka. Och det vet jag att jag behöver.

Ska dock fota en sista liten grej imorgon innan jag far, och det är nya bilder till Remi's blogg. Det ser förjäkligt trist ut med en höstbild där nu. Remi råkade dock skicka ett sms fel (enligt min uppfattning), precis efter vi hade bestämt tid och plats för morgondagen. Rätt intressant:

"[...] jag och alexander edström ska fota nya bilder till min blogg, man måste ju utnyttja fotofreaket ;) [...]"

Nånstans tycker jag ändå att "fotofreaket" var en av de finaste titlar jag fått genom tiderna. :)
Och Remi menade naturligtvis inget illa, om det var nån som undrade.


Sommarnatt.
Ikväll var jag och Hanna ute och åkte båt. Jag fick igång motorn. Det lättare mandomsprovet.

Godnatt.

A single man.
Åh, du underbara filmvärld, du slutar aldrig förvåna mig.

Jag nämner det tidigt i inlägget: Se "A single man" så fort du kan. Om du inte gillar den så tycker jag synd om dig.


Såg filmen från klockan 12 till nu, snart 3 på natten. Och det var värt att stanna uppe lite längre för. Helt underbar film.

Det jag gillar speciellt med filmen är det sätt som den verkligen färgmässigt och ljudmässigt berättar historien. Bara ett enkelt faktum att filmen under vissa perioder får mer färgintensitet, för att senare gå tillbaka till en slags grådassig, 60-talslook på bilden. Underbart. Vissa scener ser nästan så pass grådassiga och väluppstyltade ut att de skulle mycket väl kunnat vara ur en äkta gammal 60-talsrulle.

Nåväl. Se filmen, om ni inte sett den. Ni som har sett den vet nog vad jag menar.

Inglish.
Snart ska jag och resten av min familj (mor och far, syster har redan åkt tillbaka till Göteborg) fara iväg till Bastuträsk By, där vi ska träffa våra släktingar. Varför just Bastuträsk? Jo, därför där finns det en gård som då jag var liten var min farmor och farfars, men som sedan blev såld till min faster. Nu har dom gjort om en del i huset, och extremt mycket på vindsvåningen. Nu är huset hur snyggt som helst. :)

I och med att vi ska dit så kommer vi även träffa kusinerna från Australien, så nu är det bara att vässa tungan och tänka till lite för en stund, för nu är det dags att tåk såmm inglish.

Snor.
Jag ska inte tipsa om nå fler låtar. Folk bara snor dom till sina egna bloggar. De bara snor och snor och snor.

HAHAHAAAA, SNOR! :D

Förlåt, jag är lite trött just nu och ville skriva ett kort inlägg. Idag har jag faktiskt fått lite jobb gjort, trots att mina matintag egentligen bestått mest av tårta, bullar och godis. Jag kommer bli svinaktigt fet, men det gör bara att jag får träna hårdare.

(Förlåt även till Monika. Jag blev väldigt glad över att hon länkade mig från sin blogg! :D)

Tänkte bjuda på en bild ur mitt digra bildarkiv. Det får bli denna:


I'm so happy...
Vet ni vad? Med tre punkter efter titelrubriken så verkar det som sarkasm. Tänk vad mycket tre små punkter kan göra med en mening.

Idag är det den 12 juli, och igår fyllde jag år. Jag är nu officiellt 22 år gammal, och fortfarande bara 14/15 år i huvudet. Lovely.

Vaknade på fel sida idag, men vändes snabbt som attan på 3 minuter av det här:



Sen rekommenderar jag starkt alla Skellefteå-bor att läsa Per Strömbro's krönika i dagens Norran, under Nöjes-delen. Något av det mest sanna jag läst på ett bra tag nu. Och jag håller med.

(EDIT: Jag ändrade "jag fyllde är" till "jag fyllde år".)

Lite påpekanden.
Såg på "Allsång på Skansen" nyss.

På webben finns det en facebook-chat precis bredvid webb-tvfönstret. Och där skrivs det oerhört mycket skit. Men en del roliga saker också.

En tjej var så till sig över att Eric Saade "äääääntligen" kom in på scenen för att sjunga, så hon blev irriterad när andra skrev i chatten, och tillslut skriver hon: "MEN TYST!". Jag tänkte för mig själv: "Om du inte läser chatten, alternativt visar webb-tvn i fullskärm så du inte ser chatten, då tystnar nog rösterna i ditt huvud. Förhoppningsvis."

Annars var det en person som ville klaga på att bilden var hackig, vilket i mer facktermer kan beskrivas med ordet "framerate". Detta ord blev dock till "rateframe" och det har jag ingen jävla aning om vad det är för nåt. Ska man använda en fackterm kan man väl åtminstone kunna den ordentligt?

Hoj.

Solbränd.
Okej, det här bjuder jag på. Så här kan det gå om man glömmer solskyddskräm och filmar en hel dag i Fällfors i gassande sol. Syns det att jag använt t-shirt och solglasögon?


Småungar.
Vad är det för jävla sandlåda som har utvecklats i den svenska politiken idag?

En unge kastar sand på den andra. Den andra blir sur och kastar sand tillbaka.

Ett flygblad undertecknat, fiktivt, av en "Mona Sahlin" som innehåller satir kring hennes olika misshavanden under 10 års tid.

Ung Vänster i Örebro svarar med ett flygblad från "Kris-demokraterna".

Förlåt för alla seriösa och inte så roande inlägg, men jag blir så less på lekstugan som finns i år kring valrörelsen. Man ska inte rösta på en person, man ska rösta på en politik. Man vill veta vad som händer, inte vad Fredrik eller Mona gör i sin tvättstuga, hur dåliga dom är på det ena eller det andra. Man vill veta att landet fungerar, oavsett vem som är ansiktet utåt.

Lätt för dig att säga.
Relativt kort inlägg idag.

Läste i Aftonbladet om "hatkampanjen" mot Mona Sahlin. Och hur mobbas ut av allt och alla. Skandalrubrikerna till trots så är det ju ändå till viss del sant. Mona Sahlin får stå till svars med 10 år gamla grejer som hon gjort, som ska innebära det ena och det andra. Letar vi Fredriks garderob hittar vi nog lika mycket, men det är en annan sak.

Det som störde mig var egentligen mest det faktum att det var väldigt många som hade gått med i "Hata Mona Sahlin"-grupper på facebook, men tydligen ville ingen av de tillfrågade ha med sitt namn i tidningen. Och visst - kan väl till viss del förstå, men ändå - har du en så stark åsikt om någon så ska du fanimig kunna stå för den!

Om man verkligen är med i grupp där syftet och den allmänna uppfattningen är att man ska hata Mona Sahlin, och sen inte vågar stå med sitt namn, att man verkligen står för åsikten, det tycker jag är rätt fel. Visst - Aftonbladet läses av rätt många personer dagligen, men vad fan - det finns minst (underdrift på gång) 10 gånger så många läsare på facebook. och där SYNS DITT NAMN. Goddammit.

Nåväl. Då var det sagt :)

Nu blir det lättare musikskapande.


Kvarnspel, intressanta gubbar och livet.
Idag har jag varit på plats på Nordanå och filmat Kvarnspelet 2010. För er som inte vet vad det är så är det alltså amatörteater på bonska som har pågått i nu 40 ÅR! Helt galet. 40års-jubileum.

Under tiden som jag var där så noterade jag många intressanta gubbar/karaktärer. Vissa känner jag igen från förr. T.ex gubben som är 40-45, bär blåa jeans i Coop-modell (billigt och bra) som sitter oerhört dåligt på'n, dessa har han dessutom hissat upp med magi till precis rätt över naveln där ett bälte håller allt på plats. Övertill så bär han antingen en urtvättad gul t-shirt eller en farfar-skjorta (de med endast två knappar precis vid halsöppningen). Han fotar mycket, med rätt bra kamera, med kan väldigt lite om foto, eftersom han fotar de mest underliga vinklar hela tiden. Intressant original.

Och ibland när man slitit hund och burit stativ och myggor och kameror och solstolar och reflektorskärmar och ljudkablar och en massa annat under en hel dag - och sen sätter man sig ner med en hamburgare och en cola och kikar på solnedgången - då inser man att man har ett jävla bra jobb ändå.

Godnatt människor.



RSS 2.0